Places logo
Menu

Ook Belgisch bedrijf GBL Holding wil investeren in margarinetak Unilever

Ook Belgisch bedrijf GBL Holding wil investeren in margarinetak Unilever

Unilever verkocht eind vorig jaar de margarinetak aan investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) voor meer dan 6,8 miljard euro. Deze tak omvat merken als Blue Band, Becel, Zeeuws Meisje en Bona en was daardoor zeer gewild onder andere bedrijven. Zo ook bij de Belgische Holding Groupe Bruxelle Lambert (GBL), die vanochtend bekend maakte samen met KKR het onderdeel over te willen nemen. Het Belgische bedrijf wil een investering doen van 250 miljoen euro.

Investeringsplannen

De bestuurder van de GBL Holding maakte de investeringsplannen gisteren bekend voor ongeveer 1.500 aandeelhouders. Deze forse investering komt niet als een verrassing, aangezien het bedrijf de laatste tijd vaker van dit soort investeringen doet. Zo ook in het luxe kledingmerk Burberry en pretparkgroep Parques Reunidos.

Aandeelhouders lovend

Tijdens de aandeelhoudersvergadering die gisteren plaatsvond waren de aanwezigen over het algemeen lovend. De aandelen van de GBL Holding leverde afgelopen jaar een rendement op van 16,7%. Hopelijk wordt deze trend met de investering voortgezet. De Flora Food Group (FFG), die hernoemd is nadat het afgesplitst werd van Unilever, heeft naar schatting een jaaromzet van 3 miljard euro. Het belang van het Belgische bedrijf in de FFG zou ongeveer 3,7% worden. De transactie wordt vermoedelijk in de zomer van 2018 afgerond.

Foto: Bigstock

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!