Places logo
Menu

Ook Belgisch bedrijf GBL Holding wil investeren in margarinetak Unilever

Ook Belgisch bedrijf GBL Holding wil investeren in margarinetak Unilever

Unilever verkocht eind vorig jaar de margarinetak aan investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) voor meer dan 6,8 miljard euro. Deze tak omvat merken als Blue Band, Becel, Zeeuws Meisje en Bona en was daardoor zeer gewild onder andere bedrijven. Zo ook bij de Belgische Holding Groupe Bruxelle Lambert (GBL), die vanochtend bekend maakte samen met KKR het onderdeel over te willen nemen. Het Belgische bedrijf wil een investering doen van 250 miljoen euro.

Investeringsplannen

De bestuurder van de GBL Holding maakte de investeringsplannen gisteren bekend voor ongeveer 1.500 aandeelhouders. Deze forse investering komt niet als een verrassing, aangezien het bedrijf de laatste tijd vaker van dit soort investeringen doet. Zo ook in het luxe kledingmerk Burberry en pretparkgroep Parques Reunidos.

Aandeelhouders lovend

Tijdens de aandeelhoudersvergadering die gisteren plaatsvond waren de aanwezigen over het algemeen lovend. De aandelen van de GBL Holding leverde afgelopen jaar een rendement op van 16,7%. Hopelijk wordt deze trend met de investering voortgezet. De Flora Food Group (FFG), die hernoemd is nadat het afgesplitst werd van Unilever, heeft naar schatting een jaaromzet van 3 miljard euro. Het belang van het Belgische bedrijf in de FFG zou ongeveer 3,7% worden. De transactie wordt vermoedelijk in de zomer van 2018 afgerond.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!