Places logo
Menu

Nederlandse ondernemers hebben hun buik vol van de brexit-onzekerheid

Nederlandse ondernemers hebben hun buik vol van de brexit-onzekerheid

Laat die brexit maar komen. Als het aan het bedrijfsleven ligt, moet dat eindeloos rommelen maar eens afgelopen zijn. Ondanks de voorbereidingen van Nederlandse bedrijven ontstaat er een soort metaalmoeheid, aangezien nog vele zaken onduidelijk blijven. Hoe goed zijn de Nederlandse ondernemers voorbereid?

Bedrijven zijn onzekerheid zat

Bedrijven zijn de voortdurende onzekerheid beu. Dat bleek onder andere uit de Nederlandse Innovatiemonitor van juni 2019. De meeste bedrijven waren blij met het uitstel van de executie, maar nu de nacht van 31 oktober op 1 november dichterbij komt slaat de twijfel weer toe. ING zag onlangs de kans op een no deal brexit stijgen van 20 naar 25 procent.

Transportsector voorzien harde brexit

De transportsector voorziet de grootste problemen. De EU houdt zijn poot stijf wat betreft het heronderhandelen van een overeenkomst, waardoor de Britse politiek aan zet is. Ondernemers binnen de transportsector rekenen er niet op dat dit zal veranderen. Het enige wat bedrijven voor nu kunnen doen zijn maatregelingen nemen die ze konden nemen. Want als het daadwerkelijk tot een harde brexit komt, krijgt het vrachtverkeer tussen de EU en Groot-Brittannië problemen.

Bedrijven staan in wachtstand

Toch blijft het grootste probleem de heersende onzekerheid. In de meest recente periodieke meting van de Kamer van Koophandel uit mei 2019 zegt 32 procent van de ondernemers goed voorbereid te zijn, ruim de helft is 'enigszins voorbereid' en 14 procent helemaal niet. Meer dan de helft van de ondernemers verwacht dat de brexit impact heeft op de bedrijfsvoering. Toch blijft het onduidelijk wat voor impact dat zal zijn. Om mkb'ers een steuntje in de rug te geven kunnen ondernemers zich laten informeren met de Brexit Impact Scan. Deze scan licht ondernemers in over welke onverwachte gevolgen zij door de Brexit kunnen ervaren.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!