Places logo
Menu

Deze zomer op vakantie? Niet voor iedereen zo vanzelfsprekend

Deze zomer op vakantie? Niet voor iedereen zo vanzelfsprekend

Zomervakantie? Van tevoren wisselt iedereen vaak uit waar ze heen gaan op vakantie, delen wat tips en uitjes om te doen. Helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Steeds meer Nederlanders gaan niet op vakantie omdat ze het te duur vinden. Onderzoek van Nibud toont aan dat dit jaar een kwart van de Nederlanders niet op vakantie gaat.

Vakantie is te duur

Van de groep die niet op vakantie gaat, geeft 64% aan het te duur te vinden. Dit was vorig jaar nog 54% en het jaar ervoor zelfs 42%. Dit aantal is door de jaren heen dus gestegen. Uit het onderzoek van Nibud blijkt ook dat dit vooral voorkomt bij huishoudens die minder verdienen. Wanneer men minder dan modaal verdient, hebben zij veelal andere uitgaven om te doen. Een vakantie is dan vaak te duur.

Vakantiegeld ingezet voor andere doeleinden

Daarnaast wordt het vakantiegeld ook niet gebruikt voor vakantie. Sinds 2015 gebruiken steeds meer mensen dit extraatje om schulden af te lossen of om betalingsachterstanden in te halen. Dit jaar doet 18% dit, 4 jaar geleden was dit nog 12%. Toch gebruiken veruit de meeste Nederlanders het vakantiegeld waarvoor het bedoeld is.

Vakantiebudget bepalen

Huishoudens die moeilijker rond kunnen komen, maken vaak een planning en begroting voor een vakantie. Ook boeken zij langer van tevoren. 45% van de vakantiegangers geeft meer uit dan ze gepland hebben. Dit kan bijvoorbeeld doordat zij vergeten dat voor een autoreis naar Frankrijk ook tol betaald moet worden.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!