Places logo
Menu

Online zoekopdrachten naar Taxi 400% hoger op oudejaarsdag

Online zoekopdrachten naar Taxi 400% hoger op oudejaarsdag

Dat taxi's het druk hebben op de laatste dag van het jaar, blijkt wel uit cijfers van Telefoonboek. Op 31 december werd er maar liefst 400% vaker gezocht naar Taxi's en Taxibedrijven via online bedrijvengids Telefoonboek.nl. Taxi was in december na politie en huisarts de meest gezochte zoekterm op het netwerk van Telefoonboek. Groei zoekopdrachten Taxi op Telefoonboek

Taxi top 10 meest gezochte zoekwoorden van 2012

Telefoonboek.nl blijkt een populair startpunt te zijn voor het vinden van een taxi in de buurt. In totaal werd er in het afgelopen jaar ruim 90.000 keer gezocht naar een taxibedrijf via de website van Telefoonboek. Dit is een stijging van 20 procent ten opzichte van 2011, toen er 76.000 keer naar gezocht werd. Taxi staat daarmee in de top 10 van meest gezochte bedrijfscategorieën op Telefoonboek.

Helft zoekopdrachten via mobiel

Taxibedrijven worden opvallend vaak gezocht via een mobiele telefoon. Waar gemiddeld 25 procent van alle zoekopdrachten vanaf een smartphone of tablet wordt uitgevoerd, is dat voor taxi-gerelateerde termen bijna 50 procent. Joost Nijensteen van Telefoonboek: 'Taxibedrijven hebben veel baat bij het gestegen mobiele gebruik van Telefoonboek. Steeds meer mensen gebruiken het om makkelijk ter plekke een taxi te bestellen.' Zoekopdrachten Taxi 31-12 op Telefoonboek

Piek op oudejaarsdag

Vooral op de laatste dag van het jaar werden er veel taxi's besteld via Telefoonboek. Met ruim 1250 zoekopdrachten op 31 december, zag Telefoonboek een stijging van 400 procent voor de zoekterm vergeleken met andere dagen. Meer informatie over de drukte op Telefoonboek.nl in de decembermaand is weergegeven in een infographic.

Taxi goed vindbaar op Telefoonboek

Dankzij de goede vindbaarheid van Telefoonboek in zoekmachines, worden Telefoonboek.nl en de mobiele website van Telefoonboek veel gebruikt voor het bestellen van een taxi. Taxibedrijven kunnen zelf gratis een bedrijfsvermelding aanmaken op Telefoonboek via Places.nl, de beheerportal van Telefoonboek.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!