Places logo
Menu

Onderzoek: hoe wordt de service van verwarmingsmonteurs beoordeeld?

Onderzoek: hoe wordt de service van verwarmingsmonteurs beoordeeld?

Verwarmingsmonteurs hebben het druk in de winter. Als het buiten koud is moeten cv-ketels op vol vermogen draaien, dit kan storingen opleveren. Mensen schakelen regelmatig een installateur in om de problemen op te lossen. De monteurs worden ook gebeld voor het installeren van vloerverwarming, kachels of thermostaten. Zijn huishoudens ondanks de drukte tevreden over de service die installateurs leveren? Places.nl heeft uitgezocht hoe de service van de verwarmingsmonteurs wordt beoordeeld.

Beoordelingen

In dit onderzoek wordt gekeken naar de beoordelingen op Telefoonboek.nl. Bezoekers kunnen op deze website bedrijven beoordelen met een cijfer tussen de 1 en 10 en een geschreven beoordeling. In totaal zijn er op Telefoonboek.nl 1.089 beoordelingen gegeven voor installatiebedrijven die zich bezighouden met de centrale verwarming. Het gemiddelde cijfer van alle beoordelingen is een 6,9. Van de gegeven beoordelingen zijn 692 beoordelingen voldoende (5,5 of hoger). Het gemiddelde cijfer van alle voldoendes is hoog, namelijk een 9,4. In totaal zijn 397 beoordelingen gegeven waarin men een onvoldoende gaf. Hierbij was het gemiddelde een 2,5.

Vakkundige monteurs

Installateurs kunnen tevreden zijn, veruit de meeste beoordelingen bevatten namelijk een voldoende. Dit betekent dat veel installatiebedrijven goed werk leveren. Klanten geven een hoog cijfer aan bedrijven die snel langs kunnen komen, passende tarieven hanteren en die vakkundig te werk gaan. Verder zijn klanten blij als het bedrijf actief mee zoekt naar een oplossing en als de communicatie tussen de klant en het bedrijf goed verloopt.

"Erg service- en klantgericht, laat alles schoon en netjes achter. Doet wat hij belooft. Goede prijs-kwaliteitverhouding." - beoordeling op Telefoonboek.nl

Slechte service

Hoewel de meeste beoordelingen positief zijn, zijn er ook een aantal negatieve beoordelingen. Klanten zijn ontevreden wanneer een installateur geen afspraken na komt, als er een slechte service wordt geleverd en wanneer een installateur te hoge voorrijkosten hanteert.

"Eerste indruk leek goed, maar keer op keer slechte communicatie en zonder afmelden niet op komen dagen, offertes kloppen niet met de rekening, sjoemelen met uren en afspraken, na geld innen niet meer opkomen dagen." - beoordeling op Telefoonboek.nl

Conclusie

Om te zorgen dat klanten een positieve beoordeling achterlaten kun je verschillende maatregelen nemen. De communicatie met klanten kun je verbeteren door de telefonische bereikbaarheid van je bedrijf goed op orde te hebben. Uit onderzoek van Infopact (2016) blijkt dat meer dan de helft van de klanten met een kapotte cv-ketel blijven doorbellen met monteurs tot een bedrijf opneemt. Eén onbeantwoord telefoontje kan er dus al voor zorgen dat een potentiële klant overstapt naar de concurrent. Indien het je niet lukt om altijd de telefoon op te nemen kun je ook een externe antwoordservice inschakelen, zoals Places Antwoordservice. Deze dienst zorgt ervoor dat je bedrijf ten alle tijden bereikbaar is voor klanten.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!