Nederlandse economie groeit: steeds meer consumenten kopen A-merkenA-merken populairder bij consumenten

De Nederlandse economie is aan het groeien en dat is te zien aan het koopgedrag van consumenten. Uit marktonderzoek blijkt dat consumenten steeds meer producten met A-merken kopen in supermarkten. De 100 grootste merken zagen hierdoor hun omzet het afgelopen jaar stijgen met ruim 2,5 procent. Dit is de grootste groei in bijna tien jaar.

Huismerken minder populair

De populariteit van de merken blijkt uit de A-merken Top 100, samengesteld door Marktonderzoeker IRI. Hoewel huismerken van supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo en PLUS in de crisis juist erg populair waren vallen nu producten van grote merken weer in de smaak. Desondanks zijn huismerken soms wel 20 tot 30 procent goedkoper. Het lijkt er dus op dat consumenten tegenwoordig minder naar de prijs van een product kijken.

Marlboro hoogste omzet

Uit de top 100 van meest gekochte A-merken blijkt dat consumenten vorig jaar het meeste geld hebben uitgegeven aan het tabaksmerk Marlboro. Dit merk maakt namelijk een omzet van 455 miljoen euro. Marlboro wordt gevolgd door Coca-Cola met een omzet van 300 miljoen euro. De groei van Marlboro komt vooral door prijsstijgingen, accijnzen en dat steeds meer rookwaren in de supermarkt worden gekocht in plaats van in een tabakszaak.

Zoete toetjes minder populair

In de top 100 van meest gekochte A-merken is te zien dat toetjesfabrikant Mona van FrieslandCampina is gezakt in de lijst. Hoewel het merk ooit nog in de top 10 van best verkochte A-merken stond, is het merk het afgelopen jaar gezakt tot nummer 85. Naast Mona merken ook Danoontje, Dr. Oetker, Optimel en Melkunie dat consumenten vaker kiezen voor een gezonder toetje.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek