Places logo
Menu

Nederlandse bakkers staan klaar voor bellers blijkt uit onderzoek

Nederlandse bakkers staan klaar voor bellers blijkt uit onderzoek

Er is een trend te zien van gemaksdiensten waarbij producten worden geleverd op het moment dat de consument het uitkomt. Denk aan boodschappen online doen en laten bezorgen, kant-en-klare maaltijden die direct genuttigd kunnen worden of van tevoren bellen om een bestelling klaar te laten zetten, waardoor wachten verleden tijd is. Ook bakkers krijgen hiermee te maken, klanten moeten kunnen bellen om hun bestelling van tevoren door te geven, zodat zij de producten direct kunnen betalen en meenemen zonder te wachten. Inspelen op de veranderende markt is van groot belang. Maar zijn bakkers ook makkelijk te bereiken? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek onder telefoonnummers

Bij Telefoonboek.nl staan 4.537 telefoonnummers geregistreerd onder de categorie "bakker". De telefoonnummers zijn "slecht bereikbaar" op het moment dat zij drie keer of vaker geen gehoor geven aan een oproep. In dat geval kan er ook geen bericht achtergelaten worden via een antwoordapparaat. Bij de bakkers kwam dit in 478 van de gevallen voor (10,5%). Dit betekent dat 89,5% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten geven.

Bereikbaarheid per provincie

Per provincie bekeken ligt het hoogste percentage slecht bereikbare bakkers in Drenthe. Maar liefst 21,1% van de bakkers is hier slecht bereikbaar. De provincie die het beste scoort op het gebied van bereikbaarheid is Noord-Holland. Hier is maar liefst 91,7% goed bereikbaar.

Nieuwe wetten voor brood

Bakkers kwamen onlangs nog het nieuws om de omstreden naam "volkoren". Die soms wordt gedragen door broden die voor 90% uit tarwebloem bestaan. Sinds januari 2018 is dit volgens de wet niet meer mogelijk en moeten producten met de naam volkoren voor 100% uit volkorenmeel bestaan. Bakkers hebben hier echt te maken met een ambacht en het opnemen van de telefoon staat mogelijk op een lage plek op het prioriteitenlijstje.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Drenthe 21,3%
 2. Flevoland 16,9%
 3. Gelderland 16,5%
 4. Overijssel 14,1%
 5. Zeeland 13,6%
 6. Utrecht 13%
 7. Groningen 12,7%
 8. Limburg 12,6%
 9. Noord-Brabant 12,4%
 10. Zuid-Holland 11,3%
 11. Friesland 10,2%
 12. Noord-Holland 8,3%

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!