Places logo
Menu

Nederland internationaal gezien als Innovation Leader

Nederland internationaal gezien als Innovation Leader

Nederland internationaal gezien als Innovation Leader

Onlangs bleek uit de resultaten van het European Innovation Scoreboard dat de Nederlandse economie een van de meest innovatieve Europese landen is. Nederland vervult namelijk de vijfde plek en wordt daarmee gezien als 'Innovation Leader'. De top vier werd vervuld door respectievelijk Zwitserland, Zweden, Denemarken en Finland. Om tot de top vijf van meest innovatieve Europese landen te behoren, is er gekeken naar 27 indicatoren. Hierbij bleek dat Nederland voornamelijk hoog scoort op het aantal wetenschappelijke publicaties, samenwerkingen tussen bedrijven én het aantal innovatieve MKB-bedrijven.

Ondernemersklimaat

Het is natuurlijk geen toeval dat Nederland een hoge positie behaald bij het European Innovation Scoreboard. Er wordt veel gedaan om innovatie en groei van bedrijven en van de economie te stimuleren. Zo werd Nederland in 2016 door de OESO gezien als een van de meest innovatieve landen en als het land met het meest stimulerende ondernemersklimaat. Maar wat wordt er dan precies gedaan? Onderstaand een aantal punten die er mede voor zorgen dat er in Nederland een ondernemersklimaat wordt gehandhaafd dat sterk is gericht op innovatie.

  1. In 2016 werd er extra financiering beschikbaar gesteld voor het MKB en kregen zij meer mogelijkheden om te investeren.
  2. Ook werd er in 2016 voor 134 miljoen geïnvesteerd in onderzoeksprojecten. Mogelijk scoort Nederland mede hierdoor hoog op het aantal wetenschappelijke publicaties.
  3. De overheid biedt belastingvoordelen, innovatiekrediet of verschillende subsidieregelingen voor innovatie.
  4. In Nederland werken overheid, bedrijfsleven, universiteiten en onderzoekscentra nauw met elkaar samen om de Nederlandse positie te versterken.
  5. De overheid stimuleert vernieuwing in topsectoren door het faciliteren van netwerken en events.

MKB Top 100

Zoals al eerder bleek uit de resultaten van het European Innovation Scoreboard, zijn er in Nederland veel innovatieve MKB bedrijven te vinden. Om ondernemers verder te stimuleren om te blijven innoveren en daarmee ook te blijven groeien organiseert de Kamer van Koophandel de MKB Innovatie Top 100. Hierbij zijn 100 MKB bedrijven geselecteerd die kans maken op de titel van 'meest innovatieve bedrijf van Nederland'. De achterliggende gedacht is dat innovatie uiteindelijk zal zorgen voor meer omzet en arbeidsplaatsen, en daarmee een bijdrage levert aan de groei van de Nederlandse economie. Daarnaast kan dit andere bedrijven inzicht geven en inspireren om ook te innoveren!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!