Natuur in het Land van Maas en Waal kenmerkend voor achternamen DrutenDit zijn de twintig meest voorkomende namen in het Gelderse Druten

Het Land van Maas en Waal ken je wellicht van Boudewijn de Groot's gelijknamige lied. Druten ligt in dit gebied, wat grotendeels gevormd is door de rivieren. Die hebben het prachtige landschap karakter gegeven. De omgeving wordt gekenmerkt door slingerende dijken, natuurlijke uiterwaarden en bloeiende boomgaarden. Voor veel wandelaars en fietsers een favoriet. De prachtige streek wordt ook door de inwoners gewaardeerd. In de gemeente Druten wonen bijna 19.000 inwoners en Places Nieuws zocht voor je uit welke achternamen onder hen veel voorkomen.

Namen van vaders

Zes achternamen die in Druten populair zijn komen ook in de rest van het land voor in de top 20. Dat zijn de nummer één Janssen, Vos, Peters, (de) Jong, (van de, van den, van der) Berg en Hendriks. Janssen is een patroniem, wat inhoudt dat deze naam verwijst naar de voornaam van iemand's vader (Jan). Ook Peters en Hendriks zijn patroniemen. Deze komen veel voor in Druten: Arts, Cornelissen, Hol, Koppers, Stevens en Willems vullen dit rijtje aan.

Omgeving vertaalt in achternamen

De achternamen vertellen niet alleen iets over de namen van (voor)vaders, maar ook over de Drutense omgeving. Heuvel is een adresnaam, een naam die aangeeft waar iemand woont. Vroeger woonden deze mensen waarschijnlijk in de buurt van een heuvel of op een heuvel. Vermeulen, Berg en Broek zijn ook adresnamen. Berg verwijst ook naar een heuvelachtig, hoger gelegen gebied. Vermeulen betekent letterlijk 'van de molen' en bij Broek wordt er verwezen naar water.

Twintig meest voorkomende achternamen in Druten

 1. Janssen
 2. Vos
 3. Heuvel
 4. Peters
 5. Arts
 6. Koolwijk
 7. Vermeulen
 8. Cornelissen
 9. Hol
 10. Koppers
 11. Stevens
 12. Zandt
 13. Jong
 14. Kuypers
 15. Sommeren
 16. Willems
 17. Berg
 18. Broek
 19. Haas
 20. Hendriks

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis Advies

Places.nl helpt ondernemers groeien

Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Onze online adviseurs bellen binnen één werkdag voor advies op maat.

Bedoelde u ?
Places advieslijn: 024 - 2006 615
4,5
(1761)Zoeken
Zoek