Places logo
Menu

Naaldwijk, stad in het Westland met typische achternamen uit de streek

Naaldwijk, stad in het Westland met typische achternamen uit de streek

In de provincie Zuid-Holland ligt Naaldwijk, de belangrijkste plaats van de gemeente Westland. Het Westland is naast een gemeente ook een streek die bekend staat om zijn glastuinbouw. De bijnaam van de streek is dan ook de Glazen Stad. Het Westland werd al bewoond vóór de Romeinse tijd. Gaan de achternamen van de ruim 20.000 inwoners van Naaldwijk ook zo ver terug de geschiedenis in? In dit artikel leest u het antwoord!

Adresnamen

Met stip op nummer één staat de achternaam Berg. Berg is een adresnaam, wat wil zeggen dat deze naam aangeeft waar iemand woont. Kenmerkend voor een adresnaam is dat deze vaak bestaat uit een topografische referentie, zoals een veld, bos of een waterloop. Waar Berg naar verwijst, spreekt waarschijnlijk wel voor zich. Ook Ende is zo'n adresnaam. In het Vroegmiddelnederlands woordenboek staat de betekenis van het woord 'ende' omschreven als grens, kant, uithoek, terrein en gebied.

Typisch Westlands

Niet alle betekenissen van achternamen zijn zo eenduidig. Waar de naam Valstar vandaan komt is nog steeds niet officieel vastgelegd. Het vermoeden is dat deze naam ontleend is aan het Deense eiland Falster, maar dit kan niet met zekerheid gezegd worden. Wel staat vast dat deze achternaam vooral in het Westland veel voorkomt, in de rest van het land hoort u deze naam nauwelijks.

Welke namen staan er nog meer in de top 10? Staat die van u erbij? U ziet het in onderstaande afbeelding.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!