Naaldwijk, stad in het Westland met typische achternamen uit de streekMet stip op nummer één in Naaldwijk: Berg!

In de provincie Zuid-Holland ligt Naaldwijk, de belangrijkste plaats van de gemeente Westland. Het Westland is naast een gemeente ook een streek die bekend staat om zijn glastuinbouw. De bijnaam van de streek is dan ook de Glazen Stad. Het Westland werd al bewoond vóór de Romeinse tijd. Gaan de achternamen van de ruim 20.000 inwoners van Naaldwijk ook zo ver terug de geschiedenis in? In dit artikel leest u het antwoord!

Adresnamen

Met stip op nummer één staat de achternaam Berg. Berg is een adresnaam, wat wil zeggen dat deze naam aangeeft waar iemand woont. Kenmerkend voor een adresnaam is dat deze vaak bestaat uit een topografische referentie, zoals een veld, bos of een waterloop. Waar Berg naar verwijst, spreekt waarschijnlijk wel voor zich. Ook Ende is zo'n adresnaam. In het Vroegmiddelnederlands woordenboek staat de betekenis van het woord 'ende' omschreven als grens, kant, uithoek, terrein en gebied.

Typisch Westlands

Niet alle betekenissen van achternamen zijn zo eenduidig. Waar de naam Valstar vandaan komt is nog steeds niet officieel vastgelegd. Het vermoeden is dat deze naam ontleend is aan het Deense eiland Falster, maar dit kan niet met zekerheid gezegd worden. Wel staat vast dat deze achternaam vooral in het Westland veel voorkomt, in de rest van het land hoort u deze naam nauwelijks.

Welke namen staan er nog meer in de top 10? Staat die van u erbij? U ziet het in onderstaande afbeelding.


Delen:


Vul in voor Gratis Advies

Places.nl helpt ondernemers groeien

Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Onze online adviseurs bellen binnen één werkdag voor advies op maat.

Bedoelde u ?
Places advieslijn: 024 - 2006 615
4,5
(1761)Zoeken
Zoek