Places logo
Menu

MKB-Nederland roept kabinet op om het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen in digitalisering

MKB-Nederland roept kabinet op om het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen in digitalisering

MKB-Nederland vindt dat het kabinet meer geld moet reserveren voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Dit geld kan gebruikt worden om mkb-bedrijven te ondersteunen bij de digitalisering, automatisering en verduurzaming van de bedrijfsvoering. Door de snelle digitalisering van de economie moeten bedrijven continu innoveren. Uit een onderzoek onder duizend mkb-ondernemers blijkt echter dat lang niet alle ondernemers hiermee aan de slag gaan. Hierdoor dreigt een grote groep achter te lopen.

Onderzoek mkb-ondernemers

Uit het peiling onderzoek onder duizend mkb-ondernemers blijkt dat een op de vijf ondernemers bezig is met data analyse. Daarnaast verwacht 34 procent van de mkb-ondernemers hiermee te gaan starten. Desondanks geeft bijna de helft van de bedrijven aan dat zij niet met digitalisering en data-analyse aan de slag gaan. MKB-Nederland vindt dat het kabinet deze bedrijven ondersteuning moeten bieden. Het is namelijk belangrijk dat mkb-bedrijven meegroeien in de snelle digitalisering van de economie.

Waarom digitaliseren?

Hoewel lang niet alle MKB"ers met digitalisering aan de slag gaan is dit juist heel belangrijk voor deze bedrijven. Door een aantal simpele stappen kan een mkb-bedrijf de onderneming al versterken. Door digitalisering kan er bijvoorbeeld een betere klanten acquisitie en klantenbinding plaatsvinden. De administratie en organisatie kan een stuk efficiënter worden geregeld en online data kan gebruikt worden voor zakelijke beslissingen.

Investering kabinet

Het kabinet trekt de komende jaren 150 miljoen euro extra uit voor innovatie. MKB-Nederland roept het kabinet op om minstens 50 miljoen euro daarvan specifiek in te zitten voor de digitalisering van het MKB. Er is volgens hen namelijk een te grote groep bedrijven die de versnelde digitalisering van de economie niet kan bijhouden. Het geld van het kabinet kan gebruikt worden voor de concrete toepassing van bestaande moderne technologieën in de bedrijfsvoering van het MKB. Een voorbeeld hiervan is big data. Ook CDA lijsttrekker Eddy van Hijum vindt dat het kabinet meer moet doen voor het midden- en kleinbedrijf. Het MKB is namelijk goed voor 70% van de banen in Nederland.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!