Places logo
Menu

Meeste sportscholen telefonisch goed bereikbaar ondanks drukke periode

Meeste sportscholen telefonisch goed bereikbaar ondanks drukke periode

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent voor veel sportscholen een drukke periode. In januari worden veel nieuwe sportabonnementen afgesloten omdat mensen aan hun goede voornemens willen werken. Doordat er veel keuze is tussen verschillende sportscholen kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Voor vragen is het fijn als potentiële klanten telefonisch contact op kunnen nemen met de sportschool. Maar zijn sportscholen tijdens deze drukke periode telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl heeft vorig jaar ook onderzoek gedaan, nu is het tijd om de balans weer op te nemen.

Onderzoek
In de database van telefoonboek staan 3.453 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "sportschool". Wanneer een sportschool drie keer of vaker geen gehoor geeft aan een oproep én is er geen mogelijkheid om een bericht achter te laten, wordt het telefoonnummer van de sportschool in gemarkeerd als "slecht bereikbaar". Dit was bij 202 sportscholen het geval, dit komt neer op 5,9% van de gevallen. Dat betekent dat 94,1% van de telefoonnummers telefonisch goed bereikbaar is.

Resultaten vorig jaar
Telefoonboek.nl doet jaarlijks onderzoek naar de telefonische bereikbaarheid van sportscholen. Uit het onderzoek van vorig jaar bleek dat 5,1% van de sportscholen niet goed bereikbaar was. Uit het huidige onderzoek blijkt dat 5,9% van de sportscholen niet goed bereikbaar is. Dit betekend dat de telefonische bereikbaarheid van sportscholen het afgelopen jaar iets achteruit is gegaan.

Provincie
Uit dit onderzoek blijkt dat sportscholen in Limburg telefonisch het slechtst bereikbaar zijn. Daar is 9,5% van de sportscholen niet goed bereikbaar. In Friesland zijn de sportscholen telefonisch het beste bereikbaar, daar had slechts 3,6% van de sportscholen drie of meer gemiste oproepen. Bij de slecht bereikbare sportscholen komen Basic-Fit en Fit For Free meerdere keren voor. Dit is niet heel verwonderlijk aangezien het grote sportscholen zijn met veel verschillende vestigingen in Nederland. Zo heeft Fit For Free 88 sportscholen verspreid over Nederland en Basic-Fit heeft er 146. Uit dit onderzoek blijkt dat 40,9% van de sportscholen van Fit For Free telefonisch niet goed bereikbaar zijn en dat 60,3% van de sportscholen van Basic-Fit niet goed bereikbaar zijn.

Prima bereikbaarheid
Over het algemeen zijn de meeste sportscholen telefonisch goed bereikbaar. Vooral in een drukke maand als januari is het voor sportscholen belangrijk om telefonisch goed bereikbaar te zijn. Op die manier kunnen klachten en vragen snel behandeld worden en kunnen er meer klanten lid worden.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Limburg: 9,5%

 2. Zeeland: 7,8%

 3. Utrecht: 6,6%

 4. Drenthe: 6,5%

 5. Noord-Holland: 6,3%

 6. Groningen: 6,2%

 7. Flevoland: 6,1%

 8. Zuid-Holland: 6,1%

 9. Noord-Brabant: 5,7%

 10. Overijssel: 4,9%

 11. Gelderland: 4,5%

 12. Friesland: 3,6%

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!