Places logo
Menu

De meest voorkomende en unieke achternamen van Vlaardingen

De meest voorkomende en unieke achternamen van Vlaardingen

Vlaardingen is een gemeente gelegen in de provincie Zuid-Holland en is onderdeel van het samenwerkingsverband stadsregio Rotterdam. De stad heeft een unieke historie en was ooit de 'Haringstad' van Nederland. De stad heeft meer dan 70.000 inwoners. Zien we deze unieke historie ook terug in de meest voorkomende achternamen van Vlaardingen? Places Nieuws zet het op een rij.

Chinese naam op nummer 1

De achternaam Jong is de meest voorkomende achternaam in Vlaardingen. Deze naam is te danken aan de immigratie van de Chinese naam Jong uit Suriname. Daarnaast is Jong afgeleid van bijvoeglijk naamwoorden die een zelfstandig naamwoord functie hebben gekregen. Op nummer twee en drie in de lijst staan de namen Berg en Visser.

Adresnamen

De nummer twee in de lijst is Berg, een adresnaam. Dit duidt op een aardrijkskundige naam en is afgeleid van het landgoed of huis dat men had. Naast Berg staan ook de adresnamen Linden, Dijk, Bos en Koning in de lijst. Een andere adresnaam is Vink. Overigens kan deze naam ook afgeleid zijn van de populaire vogel of de beroeps bijnaam van een vinker.

Unieke achternamen

Ondanks dat sommige achternamen in Vlaardingen veel voorkomen, is dit niet zo in de rest van Nederland. Zo komt de achternaam Linden maar 234 keer voor in Nederland. De naam Leeuwen komt zelfs nog minder vaak voor, maar 128 keer. De achternaam Ligt komt 178 keer voor in Nederland. De achternaam Toor blijkt helemaal uniek en komt maar 78 keer voor in Nederland.

Top 20 achternamen in Vlaardingen

Benieuwd naar de volledige lijst van achternamen? Bekijk hier de top 20. De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen van achternamen op Telefoonboek.nl.

 1. Jong
 2. Berg
 3. Visser
 4. Linden
 5. Poot
 6. Vliet
 7. Dijk
 8. Dorp
 9. Leeuwen
 10. Smit
 11. Boer
 12. Windt
 13. Jansen
 14. Vink
 15. Ligt
 16. Bakker
 17. Bos
 18. Koning
 19. Toor
 20. Vries

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!