Places logo
Menu

De meest voorkomende en bijzondere achternamen van Maassluis

De meest voorkomende en bijzondere achternamen van Maassluis

Maassluis, gelegen in Zuid-Holland aan het Scheur, heeft een rijke historie die goed terug te zien is in het oude stadshart. Maassluis is rond 1340 ontstaan, toendertijd als een nederzetting bij een sluis in een zeewering die tussen de Noordzee en Rotterdam werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Tegenwoordig wonen er 32.492 mensen in Maassluis. De meeste inwoners zijn tussen de 45 en 65 jaar oud. Places Nieuws nam de inwoners van deze plaats onder de loep en bekeek welke achternamen veel voorkomen. Zeggen de veel voorkomende achternamen in Maassluis iets over de rijke geschiedenis van de plaats?

Veel voorkomende achternamen

De meest voorkomende achternamen van Maassluis zijn Berg, Jong en (van) Dijk. Berg is een adresnaam die aangeeft waar men vandaan kwam of welk gebied of landgoed men beheerde. Het kan ook verwijzen naar het huis, veld, waterloop of straat waar men woonde. Jong is een adjectief en wordt gezien als een bijvoeglijk naamwoord dat veelal iets zegt over de fysieke of mentale kenmerken van iemand. De Jong kan bijvoorbeeld verwijzen naar junior. De achternaam (van)Dijk is net als Berg een adresnaam.

Bijzondere namen

Vreugdenhil is een vrij bijzondere naam die veel voorkomt in Maassluis. Vreugdenhil is een adresnaam en verwijst vermoedelijk naar een huis of straat. Naast Maassluis komt de naam ook erg vaak voor in Westland. De naam Voogt komt ook relatief vaak voor in Maassluis. Deze naam is een bijnaam of beroepsnaam voor iemand die is aangesteld om de belangen te behartigen en de zaken te regelen voor personen die dat zelf niet kunnen omdat zij bijvoorbeeld minderjarig waren. Tegenwoordig wordt dit geschreven als voogd.

Top 20 meest voorkomende achternamen Maassluis

Let op, deze achternamen zijn gebaseerd op vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Berg
 2. Jong
 3. Dijk
 4. Leeuwen
 5. Visser
 6. Vreugdenhil
 7. Bakker
 8. Prins
 9. Smit
 10. Blom
 11. Boer
 12. Bos
 13. Hart
 14. Hoeven
 15. Rijn
 16. Jansen
 17. Meer
 18. Poot
 19. Vliet
 20. Voogt

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!