Places logo
Menu

Meest voorkomende achternamen Waalre zijn familienamen

Meest voorkomende achternamen Waalre zijn familienamen

Waalre is een gemeente gelegen in de provincie Noord-Brabant. Het ligt vlak ten zuiden van Eindhoven en heeft iets meer dan 17.000 inwoners. Waalre kwam afgelopen jaar nog in het nieuws als gemeente in Zuidoost-Brabant met een van de meeste miljonairs. Maar liefst 3,6% van de huishoudens in Waalre heeft een inkomen van 1 miljoen of meer. Er is dus geld genoeg in Waalre . Zien we deze rijkdom ook terug in de achternamen in deze gemeente? Places Nieuws zocht het uit.

Wouters meest voorkomende achternaam

De meest voorkomende achternaam in Waalre is Wouters. Kenmerkend voor deze achternaam is dat het een patroniem is. Dit betekent dat het een familienaam is die is afgeleid van de naam van de vader. Op de tweede en derde plek staan de achternamen Jansen en Peeters, wat beiden ook patroniemen zijn.

Opvallend veel patroniemen

Patroniemen, de familienamen die zijn gebaseerd op de voornaam van de vader, komen verrassend veel voor in deze lijst. Meer dan de helft van de achternamen uit de top 20 in Waalre is een patroniem. In de top 5 is alleen Ven geen patroniem. Ven is een achternaam die heel weinig voorkomt in Nederland en is een adresnaam. Dit duidt op de plek waar men vroeger woonde.

Unieke namen

Er zijn opvallend veel familienamen in Waalre, maar er zijn ook een aantal unieke namen. Naast Ven komen de achternamen Hooff, Hezemans en Rutter weinig voor. Hooff en Hezemans zijn beide adresnamen. Maar, Hezemans kan ook een patroniem zijn. Rutter is naast een patroniem ook een beroepsnaam. Bax, wat al iets vaker voorkomt, heeft wel een unieke betekenis. De metonymische beroepsnaam duidt op een type of voorwerp binnen een beroep, zoals Hamer voor een timmerman of Brood voor bakker. Bak duidt waarschijnlijk op verschillende bakvormen, zoals emmers, potten, kisten en beslagbakken.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Waalre

Benieuwd of uw achternaam in de top 20 staat? Bekijk dan snel de volgende lijst. De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen van achternamen op Telefoonboek.nl.

  1. Wouters
  2. Jansen
  3. Peeters
  4. Ven
  5. Janssen
  6. Dijk
  7. Hooff
  8. Bax
  9. Meijer
  10. Wijnen
  11. Beek
  12. Bie
  13. Brands
  14. Doorne
  15. Hendriks
  16. Heuvel
  17. Hezemans
  18. Liebregts
  19. Peters
  20. Rutter

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!