Meest voorkomende achternamen in Tubbergen komen bijna alleen voor in deze gemeenteMeest voorkomende achternamen in Tubbergen komen bijna alleen voor in deze gemee

Veel voorkomende achternamen kunnen iets vertellen over de streek waarin ze voorkomen. Het kan zijn dat uw voorouders reizigers waren en uw naam aan de andere kant van Nederland is ontstaan. Maar ook is het mogelijk dat u woont op de plek waar uw achternaam al vele jaren is blijven hangen. Op basis van de vermeldingen van Telefoonboek.nl is de volgende volgorde van achternamen in Tubbergen opgesteld.

Authentieke achternamen voor de gemeente

De meest voorkomende achternaam in Nederland (Jansen) staat in de top 20 op de laatste plek. Dit duidt toch wel op uniekheid binnen deze gemeente en met de gemeenten rondom. de achternamen Hesselink, Boerrigter, Bekhuis, Lenferink, Masselink, Kamphuis, Geerink, Mensink, Oude Vrielink, Asbreuk, Braakhuis en Geuke zijn namen die bijna alleen voorkomen in Twente. In deze lijst van de 20 meest voorkomende achternamen staan maar liefst 10 namen die hoogstwaarschijnlijk hun oorsprong kennen in Tubbergen.

Opvallende achternaam

Op nummer twee staat een opvallende achternaam. De achternaam is mogelijk iets veranderd door het dialect dat men spreekt in Tubbergen. Een boerichter of buurrichter is volgens de Nederlandse Familienamenbank namelijk een vertegenwoordiger van het markebestuur van een buurschap. Ook kan het verwijzen naar het wonen op een erf dat Boerrigter heet, deze naam vindt zijn oorsprong in Tubbergen zelf. Opvallend dus dat deze naam nog steeds het meeste in Tubbergen voorkomt.

Top 20 meest voorkomende achternamen Tubbergen

 1. Hesselink
 2. Boerrigter
 3. Bekhuis
 4. Lenferink
 5. Koopman
 6. Masselink
 7. Snijders
 8. Kamphuis
 9. Lucas
 10. Geerink

Staat uw naam niet in de top 10? Wellicht wel in de top 10 - 20

 1. Huiskes
 2. Mensink
 3. Oude Vrielink
 4. Velthuis
 5. Asbreuk
 6. Braakhuis
 7. Geuke
 8. Harmsen
 9. Hofste
 10. Jansen

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek