De meest voorkomende achternamen in Spijkenisse: Jong, Visser en DijkAchternamen Spijkenisse

Spijkenisse ligt op het eiland Putten in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad dankt zijn naam aan de woorden spieke (spits) en nesse (neus). Wat staat voor een spits stuk uitstekend land in een rivier of schiereiland. Danken de inwoners van Spijkenisse hun achternamen ook aan bepaalde woorden? Places.nl zocht het uit.

Meest voorkomende achternamen Spijkenisse

Uit gegevens van Telefoonboek.nl blijkt dat Jong, Visser en Dijk de meest voorkomende achternamen in Spijkenisse zijn. De naam Jong is een adjectief en kan verwijzen naar het bijvoeglijk naamwoord de jonge. Visser is een beroepsnaam en verwijst naar een beroep dat iemand uitoefende. De achternaam Dijk is een adresnaam en verwijst naar een gebied of landgoed dat men bezat of beheerde.

Beroeps- en adresnamen

Naast Visser zijn er nog meer beroepsnamen in Spijkenisse te vinden. De namen Bakker, Boer, Smit, Koning, Mulder en Smits zijn beroepsnamen en staan in de top 20 van meest voorkomende achternamen. Berg, Meer en Dam zijn adresnamen die naast Dijk ook veel voorkomen in de plaats. Staat uw achternaam ook in de top 20?

Top 20 meest voorkomende achternamen Spijkenisse

Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Jong
 2. Visser
 3. Dijk
 4. Bakker
 5. Boer
 6. Jansen
 7. Berg
 8. Smit
 9. Leeuwen
 10. Koning
 11. Vos
 12. Vries
 13. Bruin
 14. Doorn
 15. Meer
 16. Groot
 17. Mulder
 18. Smits
 19. Bosch
 20. Dam

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek