Places logo
Menu

De meest voorkomende achternamen in De Bilt

De meest voorkomende achternamen in De Bilt

De Bilt is een gemeente met ongeveer 9.000 inwoners in de buurt van Utrecht. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) is hier gevestigd en de gemeente grenst aan Landschot Beerschoten. Het landgoed is een graag bezochte plek voor wandelingen. Komt u uit deze gemeente, of wilt u weten welke achternamen hier het meest voorkomen? Lees dan snel verder.

Dijk meest voorkomende achternaam

Op nummer één staat de achternaam Dijk. Een achternaam die in de omgeving Utrecht niet heel veel voorkomt. De achternaam is een adresnaam wat betekent dat dit van oudsher de locatie van de familie aangeeft. Het gaat hier om microtoponiemen, dus namen van huizen, velden, waterlopen en straten.

Visser, Jong en Jansen

Na Dijk komen de namen Visser, Jong en Jansen het meest voor. Deze namen komen allemaal terug in de top 10 van de 100 meest voorkomende achternamen in Nederland. Visser, een echte beroepsnaam, duidt waarschijnlijk op het beroep wat vroeger werd uitgeoefend. De naam Jong is hoogstwaarschijnlijk Chinees en te verklaren door immigratie van deze (Chinese) naam uit Suriname. De naam Jansen is een patroniem en afgeleid van 'Zoon van Jan'.

Veel beroepsnamen in De Bilt

In de top 20 zijn vooral veel beroepsnamen terug te vinden, zoals Visser, Bakker, Boer, Graaf, Smit en Brouwer. Dit betekent dat dit achternamen zijn die afgeleid zijn van werkwoorden en de handelingen van personen. Het zijn dus familienamen die zijn afgeleid van iemands beroep. Naast beroepsnamen keren vooral adresnamen regelmatig terug in de top 20.

Top 20 meest voorkomende achternamen in De Bilt

Benieuwd welke achternamen het meest voorkomen in De Bilt? Of uw eigen achternaam opzoeken? Bekijk hier de top 20. Deze lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen van achternamen op Telefoonboek.nl.

 1. Dijk
 2. Visser
 3. Jong
 4. Jansen
 5. Bos
 6. Bakker
 7. Boer
 8. Graaf
 9. Veen
 10. Berg
 11. Groot
 12. Smit
 13. Beek
 14. Brink
 15. Vermeulen
 16. Janssen
 17. Barneveld
 18. Brouwer
 19. Woudenberg
 20. Boshuis

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!