Places logo
Menu

De meest voorkomende achternamen van de gemeente Best

De meest voorkomende achternamen van de gemeente Best

Uit onderzoek van Places Nieuws blijkt dat Sande de meest voorkomende achternaam van Best is. Best is een gemeente en plaats in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De gemeente is in 1819 afgesplitst van de gemeente Oirschot om een zelfstandige gemeente te vormen. De gemeente telt 29.823 inwoners. Welke achternamen komen nog meer veel voor in de gemeente?

Meest voorkomende achternamen

Naast Sande zijn Laarhoven en Heijden ook veel voorkomende achternamen in Best. Sande is een adresnaam en verwijst naar het gebied of landgoed waar men van oorsprong vandaan kwam of wat men beheerde. Laarhoven is een toponiem en is afgeleid van een aardrijkskundige naam. Heijden is geschreven volgens ouderwetse Nederlandse spelling en kan verwijzen naar de naam van een huis, veld, waterloop en straat.

Aarle en Vleuten

Twee andere veel voorkomende achternamen in Best zijn Aarle en Vleuten. Beide achternamen zijn herkomstnamen en verwijzen naar de plaats waar men vandaan kwam. Binnen de gemeentegrenzen van Best liggen twee kernen: Aarle en De Vleut. Niet gek dus dat Aarle en Vleuten veel voorkomende achternamen in Best zijn.

Opvallende achternamen

Kemenade, Kollenburg en Biggelaar zijn opvallende achternamen die veel voorkomen in Best. Het zijn alle drie adresnamen die kunnen verwijzen naar de naam van een huis, veld, waterloop en straat. De achternamen komen relatief weinig voor in Nederland, in Best behoren ze echter tot de meest voorkomende.

Top 20 meest voorkomende achternamen Best

Benieuwd naar de andere achternamen die veel voorkomen in Best? Bekijk hier de top 20. Let op, de top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Sande
 2. Laarhoven
 3. Heijden
 4. Jansen
 5. Broek
 6. Janssen
 7. Loo
 8. Kuik
 9. Vogels
 10. Smetsers
 11. Walravens
 12. Aarle
 13. Heuvel
 14. Kemenade
 15. Kollenburg
 16. Steen
 17. Ven
 18. Verhoeven
 19. Vleuten
 20. Biggelaar

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!