Places logo
Menu

Meer inzicht in de zorg: onderzoek naar de vijf best beoordeelde huisartspraktijken

Meer inzicht in de zorg: onderzoek naar de vijf best beoordeelde huisartspraktijken

In de serie: meer inzicht in de zorg, worden verschillende zorgverleners onder de loep genomen. In dit artikel wordt beschreven hoe huisartspraktijken worden beoordeeld door patiënten.

In veel regio's in Nederland dreigt een tekort aan huisartsen te ontstaan. Huisartsen krijgen het drukker door een toename van ouderen en chronisch zieken. Het aantal mensen dat wordt opgeleid als huisarts blijft echter achter. Heeft dit tekort invloed op de manier waarop patiënten de zorg van huisartsen beoordelen? Telefoonboek.nl heeft gekeken hoe huisartsen worden beoordeeld.

Onderzoek

Op Telefoonboek.nl kunnen bezoekers naast contactinformatie ook klantenreviews vinden over verschillende organisaties. Klanten kunnen organisatie een cijfer geven variërend van 1 tot 10. In totaal zijn er voor 3.016 huisartspraktijken een beoordeling achtergelaten op Telefoonboek.nl. Op basis van deze beoordelingen is een top vijf opgesteld van de best beoordeelde huisartsenpraktijken.

Huisartspraktijken

Op de eerste plaats staat Huisartsenpraktijk de Koningin uit Haarlem. Deze praktijk krijgt op basis van 125 beoordelingen gemiddeld een 10. Een patiënt geeft aan dat de huisartsen en assistenten erg vriendelijk zijn en echt de tijd voor je nemen. Uit een eerder onderzoek van Places bleek dat de praktijk het best beoordeelde bedrijf van Haarlem is.Op de tweede plaats staat Huisartsenpraktijk Dokter De Greef die open staat voor alle patiënten uit Stein, Elsloo, Meers, Urmond Berg en Geleen. Patiënten waarderen de huisarts en de praktijk ontvangt op basis van 79 beoordelingen gemiddeld een 9,6.

Op de derde plaats staat Heer Medisch Centrum uit Maastricht. Op basis van 104 beoordelingen krijgt de huisartsenpraktijk gemiddeld een 9,5. Op de vierde plaats is Huisartsenpraktijk M.A. van den Hurk uit Breda geëindigd. Deze huisarts is te vinden in het gezondheidscentrum 'Het Zomerhuis' waar de huisarts met twee andere praktijken is gevestigd. De drie huisartsenpraktijken werken op allerlei manieren samen, zo worden de behandelruimtes, wachtkamers en assistentes gedeeld. Op basis van 65 beoordelingen krijgt deze praktijk gemiddeld een 9. Tot slot staat Huisartspraktijk Heikens op de vijfde plaats met gemiddeld een 8,9 op basis van 61 beoordelingen. De praktijk is gevestigd in het gezondheidscentrum aan de Mellenssteeg in Haren. De lokatie wordt gedeeld met fysiotherapeuten, ouderenvoorziening en een diëtistenpraktijk.

Top 5 best beoordeelde huisartsen

  1. Maatschap Huisartsenpraktijk De Koningin - Haarlem: op basis van 125 beoordelingen, gemiddeld een 10
  2. Huisartsenpraktijk Huisarts De Greef - Stein: op basis van 79 beoordelingen, gemiddeld een 9.6.
  3. Heer Medisch Centrum Maastricht: op basis van 104 beoordelingen gemiddeld een 9.5.
  4. Huisartsenpraktijk M.A. van den Hurk - Breda: op basis van 65 beoordelingen gemiddeld een 9.
  5. Huisartspraktijk Heikens - Haren: op basis van 61 beoordelingen, gemiddeld een 8.9.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!