Limburgse woonwinkels scoren het slechtst op telefonische bereikbaarheidTelefonische bereikbaarheid van woonwinkels

Veel woonwinkels kunnen profiteren van de aantrekkende economie. De omzet nam landelijk gezien met gemiddeld 8,6 procent toe. Woonwinkels in Oost-Nederland hebben vorig jaar zelfs een extreem goed jaar gedraaid, daar is de omzet met bijna 13 procent gegroeid. Wanneer klanten vragen hebben over beschikbaarheid van producten is het fijn als zij telefonisch contact op kunnen nemen met de woonwinkel. Telefoonboek.nl heeft gekeken of de woonwinkels telefonisch goed bereikbaar zijn.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek.nl staan 2.380 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'woonwinkel'. Deze bedrijven worden in het bestand gemarkeerd als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Hierbij is er geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 106 bedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 4,5% van de gevallen. Maar liefst 95,5% van de organisaties krijgt weinig tot geen klachten.

Provincies

Uit het onderzoek blijkt dat woonwinkels in Limburg gemiddeld het slechtst scoren op telefonische bereikbaarheid. Daar is 7,8% van de woonwinkels niet goed bereikbaar. Woonmekka in Heerlen heeft de meeste gemiste oproepen, daar zijn namelijk negen telefoontjes gemist. Woonwinkels in Friesland en Overijssel scoren het beste op telefonische bereikbaarheid. Daar is slechts 3,9% van de winkels niet goed bereikbaar. De woonwinkel met de meeste gemiste oproepen is Dansk Deens Design te Noordwijk, deze winkel heeft 26 keer de telefoon gemist.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Limburg: 7,8%
 2. Noord-Brabant: 7%
 3. Flevoland: 6,7%
 4. Groningen: 6%
 5. Zeeland: 5,8%
 6. Zuid-Holland: 5,4%
 7. Drenthe: 5,3%
 8. Utrecht: 5,1%
 9. Gelderland: 4,7%
 10. Noord-Holland: 4%
 11. Friesland: 3,9%
 12. Overijssel: 3,9%

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek