Places logo
Menu

Valentijn: zoekgedrag naar openingstijden bloemisten stijgt

Valentijn: zoekgedrag naar openingstijden bloemisten stijgt

Niet iedereen doet iets "speciaals" op 14 februari, maar mocht uw geliefde het tóch op prijs stellen, dan kunt u natuurlijk niet met lege handen aan komen zetten op Valentijnsdag. Een klein cadeautje is vaak voldoende, bijvoorbeeld een mooi bosje bloemen. Dit wekte de interesse van Telefoonboek.nl en Openingstijden.com: op welke dagen wordt er rond Valentijnsdag het meest gezocht op bloemist? Zijn de romantici ruim op tijd op zoek of is de aanschaf van een boeketje vaak last-minute werk?

Telefoonboek.nl

Voor dit onderzoek werd het zoekgedrag in de maanden januari en februari van 2016 bekeken. Het aantal zoekopdrachten naar telefoonnummers van bloemisten is bij Telefoonboek.nl in deze maanden het hoogst op 4 februari. Toen werd er 55 keer gezocht op de categorie "bloemist". Opvallend: de dag met de op één na grootste piek is de dag ná Valentijnsdag. Toen werd er 49 keer naar bloemisten gezocht. Misschien hadden er een hoop geliefdes wat goed te maken. Op de mobiele versie van Telefoonboek.nl lig de piek gek genoeg op 22 februari (42 zoekopdrachten), de op één na grootste op 12 februari (33).

Openingstijden.com

Op zowel de mobiele als de desktopversie van Openingstijden.com vind de grootste zoekpiek naar bloemisten plaats op 14 februari zelf. Opmerkelijk, aangezien deze in 2016 op een zondag viel. Op de desktopversie zochten 201 last-minute romantici naar een geopende bloemist, op de mobiele versie zelfs 597. In beide gevallen is de dag met de op één na meeste zoekopdrachten 13 februari. Dit betekent dat er toch vrij veel last minute aankopen gedaan worden voor Valentijnsdag.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!