Places logo
Menu

Lagere winst, maar wel meer klanten: ING spreekt van solide resultaten

Lagere winst, maar wel meer klanten: ING spreekt van solide resultaten

De winst van ING is in het laatste kwartaal van 2017 ietwat gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2016, dit werd duidelijk op basis van de op woensdag gepubliceerde data. In 2016 rapporteerde ING namelijk een winst die 0,4% hoger was dan de jaarwinst in 2017. Desondanks hield de ING Groep dit jaar wel meer over onder de streep, namelijk 4,9 miljard. Een jaar eerder was dit nog 4,7 miljard euro.

Oorzaken

Een van de oorzaken van de winstdaling is toe te schrijven aan belastinghervormingen in zowel België als de Verenigde Staten. Daarnaast handelden de beleggende klanten minder dan voorheen en is de bank bezig met reorganisaties in binnen- en buitenland. Maar, deze internationale focus heeft ook gezorgd voor een toename van het wereldwijde klantenbestand. Deze steeg met ruim 500.000 naar 37,4 miljoen totaal.

Invloed op de beurs

De bekendmaking van deze resultaten had natuurlijk ook invloed op de koers van de aandelen van ING. De aandelen kwamen met een daling van -1,67% woensdagochtend binnen. Dit is te wijden aan (te) hoge verwachtingen van analisten en beleggers over de onderliggende winst van het vierde kwartaal van 2017. De analisten hadden namelijk gerekend op 1,69 miljard, waardoor de werkelijke 1,56 miljard wel tegenviel.

Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!