Klokkendorp Asten kent vele bijzondere achternamenAsten staat ook wel bekend als Klokkendorp, omdat 's werelds grootst klokkengieterij, Koninklijke Eijsbouts, in de Brabantse plaats gevestigd is. Wist u dat de klok voor de Notre Dame in Asten gegoten is? Bezoekers van het Klok en Peel museum kunnen zich helemaal onderdompelen in de wereld van klokken en komen nog veel meer leuke feitje tegen. Door de ANWB is dit museum zelfs verkozen tot het 'Leukste uitje van Noord-Brabant 2019'. Places.nl onderzocht of de historie te herleiden valt naar de achternamen van de inwoners. Staat uw naam in de top twintig meest voorkomende achternamen?

Bussel

De meest voorkomende achternaam in Asten is Bussel. Deze achternaam is een herkomstnaam, wat inhoudt dat de naam aangeeft waar iemand vandaan kwam. Dat Bussel in Asten zo'n populaire achternaam is, is niet gek: het is een buurtschap in de Brabantse gemeente. Het buurtschap valt onder het dorp Asten.

Berkers

Berkers staat op plaats twee. De achternaam is waarschijnlijk afgeleid van Van den Berk, wat een adresnaam is. Een adresnaam is net als een herkomstnaam een toponiem. Een adresnaam duidt aan waar men woonde, waarbij verwezen wordt naar namen van bijvoorbeeld huizen, velden, waterlopen en straten. Een berk is een boom en laat Asten nou een bosrijk gebied zijn. De gemeente kent onder andere de Oostappense bossen en de Dennendijkse bossen. Ook de achternamen Boomen (plek vijf) en Berkvens (plaats veertien) verwijzen naar bossen.

Welten

Welten staat op plaats vier van de meest voorkomende achternamen in Asten. Deze achternaam is een patroniem, ook wel vadersnaam genoemd. Zonen van vaders met de voornaam Welt kregen deze achternaam. Welt is een Noord-Brabantse vorm van Walter (Wolter).

Dit overzicht van de twintig meest voorkomende achternamen is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. De betekenissen van de achternamen zijn opgezocht in de CBG Familienamenbank.

Foto: Canva

Bron: CGB Familienamenbank


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek