Places logo
Menu

Kinderdagverblijven in de groei, maar voor hoelang?

Kinderdagverblijven in de groei, maar voor hoelang?

Door de crisis en vele bezuinigingen zijn veel kinderdagverblijven de afgelopen jaren failliet gegaan. Nu de economie weer aantrekt en meer ouders werken gaan er steeds meer kinderen naar de opvang. Na een aantal moeilijke jaren lijkt het nu dus weer goed te gaan met de kinderdagverblijven. Veel ouders zijn kritisch bij het kiezen van een opvang, voor vragen kunnen zij telefonisch contact opnemen met het kinderdagverblijf. Telefoonboek.nl heeft onderzoek gedaan naar de telefonische bereikbaarheid van kinderdagverblijven.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 18.550 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "kinderdagverblijf". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 78 kinderdagverblijven het geval, hetgeen neerkomt op 0,4% van de gevallen. Dat betekent dat 99,6% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie Drenthe

Kinderdagverblijven in Drenthe scoren relatief gezien het slechtste op telefonische bereikbaarheid. Daar is 1,2% van de kinderdagverblijven niet goed bereikbaar. In Utrecht en Friesland zijn de kinderdagverblijven telefonisch het best bereikbaar, daar heeft namelijk slechts 0,2% van de kinderdagverblijven drie of meer gemiste oproepen. Over het algemeen zijn alle percentages echter zeer laag.

Angst voor nieuwe faillissementen

Al met al scoren de meeste kinderdagverblijven erg goed op de telefonische bereikbaarheid. Dit is goed nieuws voor de branche. Ondanks de positieve berichten vreest de Brancheorganisatie Kinderopvang voor een nieuwe reeks faillissementen. Dit komt doordat de wet innovatie en kwaliteit kinderopvang (IKK) door de Tweede en Eerste Kamer is aangenomen. Door de wet krijgt de branche met strengere kwaliteitseisen te maken. Dit kan nadelige effecten hebben op de kinderopvangbranche, de verandering die kinderdagverblijven moeten uitvoeren om aan de kwaliteitseisen te voldoen zal namelijk tot veel extra kosten kunnen leiden. Volgens de brancheorganisatie houden veel kinderdagverblijven hun hoofd nu net boven water en hebben zij geen ruimte voor deze extra kosten.

Percentage slecht bereikbare kinderdagverblijven per provincie

 1. Drenthe: 1,2%

 2. Groningen: 0,9%

 3. Gelderland: 0,8%

 4. Flevoland: 0,8%

 5. Zuid-Holland: 0,7%

 6. Overijssel: 0,7%

 7. Zeeland: 0,7%

 8. Noord-Holland: 0,5%

 9. Noord-Brabant: 0,5%

 10. Limburg: 0,4%

 11. Friesland: 0,2%

 12. Utrecht: 0,2%

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!