Places logo
Menu

Jong meest voorkomende achternaam in Zuid-Holland

Jong meest voorkomende achternaam in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. Met ruim 3 miljoen inwoners is het de drukst bevolkte provincie van Nederland. De vele inwoners zorgen voor verschillende interessante familiegeschiedenissen. Een familiegeschiedenis begint bij een achternaam. Welke achternamen komen vaak voor in Zuid-Holland? En komt dit overeen met de populaire achternamen van Nederland? Telefoonboek.nl heeft in haar database gekeken naar de meest voorkomende achternamen van Zuid-Holland.

Jong populaire naam

De meest voorkomende achternaam in Zuid-Holland is de achternaam Jong. De naam komt 3.194 keer voor in het bestand. Op de tweede plaats staat de naam Berg, deze naam heeft 2.215 vermeldingen in Zuid-Holland. Visser staat op de derde plek en komt 1.644 keer voor. Op de vierde plaats staat de naam Dijk, deze naam komt 1.615 keer voor in Zuid-Holland. De naam Leeuwen staat op de vijfde plaats. Deze naam heeft 1.574 vermeldingen in Zuid-Holland.

De meest voorkomende achternaam in Zuid-Holland komt overeen met de meest voorkomende achternaam van heel Nederland. De naam Jong staat namelijk in beide gevallen op de eerste plaats. De achternamen Berg en Visser komen in Zuid-Holland vaker voor dat in de rest van Nederland. Berg staat in heel Nederland op de vijfde plaats en de naam Visser zakt in Nederland af naar de achtste plaats.

Top tien meest voorkomende achternamen in Zuid-Holland
De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. In de top tien zijn de meest voorkomende achternamen te zien met daarbij het aantal vermeldingen dat een achternaam heeft.

  1. Jong (3.194)
  2. Berg (2.215)
  3. Visser (1.644)
  4. Dijk (1.615)
  5. Leeuwen (1.574)
  6. Bakker (1.376)
  7. Boer (1.356)
  8. Jansen (1.315)
  9. Groot (1.275)
  10. Vries (1.210)

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!