Places logo
Menu

Jong, Bakker en Groot meest voorkomende achternamen in Uithoorn

Jong, Bakker en Groot meest voorkomende achternamen in Uithoorn

Uithoorn viert dit jaar op 1 oktober 2019 het 200-jarig bestaan van de gemeente in de huidige vorm. Uithoorn zelf was er al veel eerder. In de 12e en 13e eeuw werd Uithoorn als nederzetting aan de oever ontwikkeld. 200 jaar geleden werd Uithoorn pas officieel onderdeel van de provincie Noord-Holland. Daarom vindt de gemeente het tijd voor een feestjaar. Places Nieuws gaat samen met Uithoorn terug in de tijd om te kijken waar de achternamen van inwoners vandaan komen. Behoort uw achternaam tot een van de meest voorkomende achternamen van deze gemeente?

Drie meest voorkomende achternamen

De meest voorkomende achternamen van Uithoorn zijn Jong, Bakker en Groot. Dit zijn bekende achternamen die in heel Nederland veel voorkomen. De achternaam Jong is zelfs de meest voorkomende achternaam van heel Nederland. De naam is vroeger waarschijnlijk afgeleid van het bijvoeglijk naamwoord jonge. Jong is een bijnaam die is gebaseerd op fysieke of mentale kenmerken van iemand. Bakker is een beroepsnaam die verwijst naar het beroep bakker. Groot is net zoals Jong een adjectief dat verwijst naar het bijvoeglijk naamwoord.

Achternamen met ouderwetse spelling

De achternamen Meijer en Bezuijen komen relatief veel voor in Uithoorn. Beide achternamen zijn geschreven volgens ouderwetse Nederlandse spelling. Meijer is een beroepsnaam en verwijst naar het beroep hofmeier, ook wel beheerder van een hofstede. Bezuijen is een toponiem en is van een aardrijkskundige naam afgeleid. De naam geeft aan waar men vandaan kwam en welk gebied of landgoed men beheerde.

Top 20 meest voorkomende achternamen Uithoorn

Benieuwd of uw achternaam veel voorkomt in Uithoorn? Bekijk hier de top 20. Let op, deze is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Jong
 2. Bakker
 3. Groot
 4. Smit
 5. Meijer
 6. Brouwer
 7. Veen
 8. Bezuijen
 9. Diemen
 10. Dijk
 11. Jagt
 12. Jansen
 13. Leeuwen
 14. Bartels
 15. Boer
 16. Bos
 17. Groen
 18. Overwater
 19. Schouten
 20. Visser

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!