Places logo
Menu

Jansen, Gils en Dongen wederom meest voorkomende achternamen in Breda

Jansen, Gils en Dongen wederom meest voorkomende achternamen in Breda

Breda wordt met haar rijke verleden ook wel de Nassaustad genoemd. Er is veel overgebleven uit die tijd: het Kasteel van Breda waar de Nassaus verbleven, de Grote Kerk, het Begijnhof, stadspark 't Valkenberg en nog veel meer. De stad is niet voor niks door Zoover uitgeroepen tot tweede beste stad voor een Nederlandse stedentrip, op de eerste plaats staat Maastricht. Om de inwoners van deze stad in Noord-Brabant beter te leren kennen heeft Telefoonboek.nl zich verdiept in de meest voorkomende achternamen.

Meest voorkomende achternamen Breda

De meest voorkomende achternamen in Breda zijn Jansen, Gils en Dongen. Hoewel Jansen (plek één) een veel voorkomende achternaam in heel Nederland is zijn de achternamen Gils (plek twee) en Dongen (plek drie) minder bekend. De naam Gils is waarschijnlijk ontstaan uit een patroniem, dit is een naam die verwijst naar de voornaam van iemands vader. De achternaam Dongen kan verwijzen naar een plaats waar men vandaan komt of naar een gebied wat men beheert. Zo is Dongen ook de naam van een gemeente in de buurt van Breda.

Typisch Bredase achternaam

Naast de namen in de top drie zijn er nog een aantal bijzondere achternamen die veel voorkomen in Breda. De achternaam Bastiaansen staat op de vijftiende plaats, volgens de Nederlandse Familienamenbank is dit een typisch Bredase achternaam. Deze achternaam komt namelijk nergens in Nederland zo vaak voor als in Breda. Bastiaansen is net als de naam Gils ook een patroniem en verwijst waarschijnlijk naar de voornaam Bastiaan.

De top twintig is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!