Jansen, Dijk en Vries meest voorkomende achternamen OverijsselJansen, Dijk en Vries meest voorkomende achternamen Overijssel

Telefoonboek.nl onderzocht eerder al de meest voorkomende achternamen van de twintig grootste gemeenten zoals Zwolle en Enschede. Daaruit bleek dat de achternaam De Vries in beide steden de het meest voorkwam. Ook achternamen als Van (der) Veen en Van Dijk kwamen vaak voor in deze gemeenten. Maar welke namen komen het meest voor op provincieniveau? Telefoonboek.nl zocht het uit een maakte een top 10 voor Overijssel.

Geen familie, maar toch dezelfde naam

In totaal zijn er in Nederland 300.000 unieke achternamen. Dit is relatief weinig, aangezien Nederland ongeveer 17 miljoen inwoners telt. Er bestaat daarom dan ook een grote kans dat een achternaam vaker voorkomt en je mensen tegenkomt met dezelfde naam.

In Overijssel zullen er ook ongetwijfeld veel mensen zijn die geen (directe) familie van elkaar zijn, maar die wel dezelfde achternaam dragen. De meest voorkomende achternaam in Overijssel is dan ook Jansen met 928 vermeldingen. Dat is niet geheel verrassend, aangezien Jansen de op één na meest voorkomende achternaam in heel Nederland is. Op de tweede plaats staat de achternaam Dijk. Deze achternaam komt 830 keer terug in de database van Telefoonboek.nl. Vries is de derde achternaam die veelal wordt gevonden in Overijssel, wel 666 keer. Maar ook Milder en Berg komen veel voor in Overijssel. Deze namen komen respectievelijk 660 en 626 keer terug in de database van Telefoonboek.nl

Top 10 achternamen Overijssel volgens Telefoonboek.nl

De top tien meest voorkomende achternamen in Overijssel ziet er als volgt uit. Belangrijk hierbij is dat het gaat om het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

  1. Jansen (928)
  2. Dijk (830)
  3. Vries (666)
  4. Mulder (660)
  5. Berg (626)
  6. Bakker (590)
  7. Smit (555)
  8. Jong (526)
  9. Veen (518)
  10. Boer (510)

Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek