Places logo
Menu

Inwoners van Delft onder de loep: de meest voorkomende achternamen in de Prinsenstad

Inwoners van Delft onder de loep: de meest voorkomende achternamen in de Prinsenstad

Delft, ook wel bekend als de Prinsenstad of de Kennisstad in Zuid-Holland, is een veelbelovende plek. De vele studenten aan de Technische Universiteit dragen bij aan de slogan van de stad: Creating History. Zo doet een team van Delftse studenten jaarlijks mee aan de Solar Challenge: een race wedstrijd voor auto"s op zonne-energie. Hoewel er met de vele innovaties geschiedenis wordt geschreven, beschikt Delft al over een rijke geschiedenis. Zo is Willem van Oranje er in 1584 vermoord, de prins werd daarom met de Oranjes traditioneel in de grafkelders onder de Nieuwe Kerk in Delft bijgezet. Maar wie zijn de inwoners van Delft eigenlijk? Telefoonboek.nl heeft de meest voorkomende achternamen van Delftenaren op een rij gezet.

Jong, Berg en Jansen

De meest voorkomende achternamen in Delft zijn Jong, Berg en Jansen. Dit is geen bijzondere top drie, want deze achternamen komen in heel Nederland regelmatig voor. De achternaam Jong komt naast Delft ook in Amsterdam vaak voor. De toename van deze achternaam komt volgens de Nederlandse familienamenbank door de immigratie van de (Chinese) naam Jong uit Suriname.

Beroepsnamen

In de top 20 van meest voorkomende achternamen in Delft valt op dat veel Delftenaren een beroepsnaam als achternaam hebben. Zo verwijzen de namen Boer, Bakker, Graaf, Smit en Visser allemaal naar wat iemand doet als beroep, of wat iemand gewoonlijk doet maar daarmee niet per se geld mee verdient. Is uw achternaam ook een beroepsnaam of zit hij in de top 20? Bekijk snel de lijst hieronder.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Delft
Let op: deze top 20 is op basis van het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Jong
 2. Berg
 3. Jansen
 4. Leeuwen
 5. Dijk
 6. Bos
 7. Boer
 8. Vries
 9. Bakker
 10. Meer

  Zit uw naam niet in de top tien? Wellicht vindt u hem in de top 20.
 11. Graaf: 34
 12. Smit: 33
 13. Bruin: 32
 14. Meijer:32
 15. Groot: 31
 16. Veen: 29
 17. Velzen: 29
 18. Visser: 28
 19. Dam: 27
 20. Vermeulen: 27

Foto: Pixabay

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!