Places logo
Menu

Infographic: Kerstdrukte bij Telefoonboek.nl

Infographic: Kerstdrukte bij Telefoonboek.nl

De drie weken voor Kerst hebben gezorgd voor bijna een half miljoen meer bezoekers op Telefoonboek.nl. Vergeleken met andere maanden is dat een stijging van 11 procent. Het toegenomen bezoek in de weken voor Kerst is met name te verklaren door de zoekopdrachten naar adressen voor het versturen van kerstkaarten. De meest opvallende gegevens over de drie weken voor Kerst zijn weergegeven in een infographic.

De drukste week van 2013

In de week voor Kerst (15 tot 21 december) gaat Nederland massaal aan de slag met de laatste voorbereidingen voor de Kerstdagen. Dinsdag 17 december was daarmee goed voor de dag met de meeste bezoekers: 262.251 mensen vonden de juiste gegevens via Telefoonboek. Maar waar zoekt Nederland zoveel naar? We zien ten opzichte van een normale week een flinke toename in de zoekopdrachten naar poeliers (+700%), slagers (+156%) en vuurwerk (+598%).

infographic-kerstdrukte-zoekopdrachten

Stijging 58% bezoekers via Tablet

In de week voor Kerst werd dit jaar opvallend veel gebruik gemaakt van de tablet voor het uitvoeren van zoekopdrachten op Telefoonboek.nl. Maar liefst 231.588 bezoekers voerden hun zoekopdracht uit via de tablet. Dat is een stijging van 58% ten opzichte van de week voor Kerst in 2012. Bekijk de volledige infographic.

In de week voor Kerst werd dit jaar opvallend veel gebruik gemaakt van de tablet voor het uitvoeren van zoekopdrachten op Telefoonboek.nl.Joost Nijensteen, Business Manager
Over TelefoonboekMet 5,8 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. In het afgelopen jaar hebben ruim 45.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!