Places logo
Menu

Van industriestad tot kennisstad. Hoe groot is uw kennis van de Delftse achternamen?

Van industriestad tot kennisstad. Hoe groot is uw kennis van de Delftse achternamen?

De 19e-eeuwse industriestad Delft is in 2020 toch echt verandert in de kennisstad. Met als doel om de economische en technologische aantrekkingskracht van de stad te versterken, willen de bewoners Delft op de kaart zetten. Zet uw Delftse kennis op de proef, want Places.nl zocht voor u uit wat de 20 meest voorkomende achternamen van Delft zijn. Staat die van u ertussen?

De hoogste berg

De meest voorkomende achternaam in Delft is een toponiem. De achternaam Berg wordt namelijk afgeleid van de plek waar de dragers van de naam vroeger vandaan kwamen. Het is waarschijnlijk dat de mensen met de achternaam Berg uit een gebied met bergen kwamen. Het vele groen van Delft heeft nu weliswaar geen bergen meer, maar de achternaam is er nog altijd een herinnering aan. De bewoners van Delft willen de natuur dan ook zo goed mogelijk beschermen. Er wordt actie gevoerd om stukken natuur te behouden en bewoners mogen helpen met het plukken, snoeien en uitdunnen van de vele bomen van de stad.

Echte Nederlandse naam toch niet zo Nederlands?

Veel Nederlanders vinden dat de achternaam Jong (plaats 2) een echte Nederlandse achternaam is. Er zijn bijna 1.800 Nederlanders die deze achternaam dragen. Maar wist u dat we deze mooie naam te danken hebben aan de immigratie van de Chinese naam vanuit Suriname?

Top 20 meest voorkomende achternamen

Van Berg tot Dam, van Bakker tot Boer. De 20 meest voorkomende achternamen van Delft laten twee thema's duidelijk terugkomen: beroepen en natuur. Bent u benieuwd of uw achternaam in de top 20 staat? Bekijk snel de afbeelding hieronder!

De top 20 is samengesteld op basis van het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. De betekenissen van de achternamen zijn afkomstig uit de CBG Familienamenbank.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!