Places logo
Menu

In Studentenstad Wageningen zijn typisch Hollandse achternamen populair

In Studentenstad Wageningen zijn typisch Hollandse achternamen populair

Wageningen telt ruim 38.000 inwoners, waarvan een groot deel student is. De Wageningse studenten wonen veelal in de studentenhuizen in de binnenstad en in de studentenflats verspreid over de stad. De 'skyline' van Wageningen wordt gevormd door de kenmerkende sterflats Asserpark, Hoevestein, Bornsesteeg en Dijkgraaf. Deze flats worden gekenmerkt door hun Y-vormige plattegrond, die voor de opvallende en afwijkende vorm zorgt. Places Nieuws is benieuwd wie er precies in Wageningen woont en zocht voor je uit welke achternamen veel voorkomen in deze studentenstad.

Weinig unieke achternamen

Veel van de achternamen die in de Wageningse top 20 staan, zijn ook in de rest van het land populair. Daar is de top drie een perfect voorbeeld van: de achternamen Jansen, (de) Jong en Boer. De Jong is de meest voorkomende naam in Nederland en is afgeleid van het bijvoeglijk naamwoord jong. Deze naam kan ook beschouwd worden als equivalent van 'junior' ten opzichte van 'senior', dat een vader-zoon verwantschap laat zien.

Adres- en herkomstnamen

Weerd is een adresnaam, wat inhoudt dat deze naam gebaseerd is op de plek waar de eerste naamdrager woonde. Ook Braker is zo'n adresnaam, en slaat op landbouwgronden die niet in gebruik zijn. Een kolk is de aanduiding voor een bepaald type oppervlaktewater. De naam Amersfoort vertelt ook meer over de plek waar de eerste naamdrager vandaan kwam. Dit is een herkomstnaam, dat houdt in dat het om een specifieke plaats gaat, zoals een stad, plaats, gebied of streek. Amersfoort is een stad in de gemeente Utrecht, niet ver van Wageningen.

Top 20 meest voorkomende achternamen Wageningen

Benieuwd of jouw naam veel voorkomt in de studentenstad Wageningen? Bekijk hier de top 20. Deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen van achternamen op Telefoonboek.nl.

 1. Jansen
 2. Jong
 3. Boer
 4. Janssen
 5. Vries
 6. Brink
 7. Kok
 8. Dijk
 9. Vos
 10. Weerd
 11. Amersfoort
 12. Brakel
 13. Brouwer
 14. Gerritsen
 15. Linden
 16. Berg
 17. Kolk
 18. Meurs
 19. Bakker
 20. Bos

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!