Places logo
Menu

Hulp bij kerstpakketten: 5 tips

Hulp bij kerstpakketten: 5 tips

De kerstperiode komt er weer aan, en daarmee de tijd om uw medewerkers blij te maken met het jaarlijkse kerstpakket. Elk jaar opnieuw weer een pittige klus. Want hoe blijft u origineel? Waar worden uw collega"s blij van? En - niet onbelangrijk – hoe loopt u niet al te hoog in de kosten? Hierbij 5 tips voor uw kerstpakketten van dit jaar!

1. Sluit aan bij de doelgroep

Wie zijn de ontvangers van uw kerstpakketten, en waar liggen hun interesses? De kans bestaat dat uw medewerkers een overkoepelende eigenschap hebben. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de doelgroep, kunt u hierop inspelen. Misschien bestaat het grootste deel van uw medewerkers bijvoorbeeld wel uit jonge ouders, waarmee een gezelschapsspel op zijn plek zou kunnen zijn. Voor studenten zou het ideale cadeau waarschijnlijk weer iets heel anders zijn.

2. Maak het toepasselijk

Om een origineel kerstpakket te maken, kunt u nadenken over een geschenk dat past bij uw bedrijf. Op die manier krijgen uw werknemers het gevoel dat er echt over is nagedacht, en versterkt u bovendien de band tussen het bedrijf en medewerkers. Bent u bijvoorbeeld een restaurant, dan kunt u nadenken over een receptenboek of typische ingrediënten uit uw keuken. Werkt u in de bouw, dan kan een vorm van gereedschap, al dan niet van chocolade, toepasselijk zijn.

3.Sluit een deal

Wilt u graag een mooi pakket geven, maar heeft u geen budget? Kijk dan of u een ander bedrijf kunt benaderen voor het sluiten van een deal. Een kerstpakket is ook een vorm van sponsoring, zeker als daar producten en folders van een ander bedrijf in zitten. De kans is groot dat er zaken bestaan die een overgebleven partij van het een of ander hebben, en deze bij wijze van sponsoring voor geen en weinig geld van de hand willen doen. Een vorm van crowdfunding, maar dan anders. Zij hun reclame, u uw kerstpakket!

4. Creëer een commissie

Bent u een groot bedrijf, heeft u weinig tijd of ontbreekt het u aan inspiratie? Besteed het uit! U kunt voor de gelegenheid een kerstpakkettencommissie creëren onder uw medewerkers. Er zijn ongetwijfeld een paar collega"s enthousiast te maken, en dat scheelt u een flinke klus. Bovendien werkt brainstormen beter in een groep dan alleen, er zal zonder twijfel een creatiever kerstpakket uitkomen dan als u het alleen had moeten doen. Wees van tevoren wel duidelijk over het budget. Zo voorkomt u dat er in het enthousiasme meer geld wordt uitgegeven dan de bedoeling was.

5. Doe het met een bon

Heeft u echt geen inspiratie, of wilt u uw medewerkers niet opzadelen met nutteloze spullen? Maak het uzelf dan gemakkelijk, en geef een tegoedbon. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaukaart voor een winkel, een bioscoopbon of een bon voor een restaurant. Zo houdt u de keus bij uw collega, en bent u niet uren bezig met het uitzoeken van een pakket!

Bent u afwezig tijdens de kerstdagen zelf? Maak dan gebruik van de Places Antwoordservice om toch bereikbaar te blijven!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!