Places logo
Menu

Huisartsen onder de loep: hoe scoren zij op telefonische bereikbaarheid?

Huisartsen onder de loep: hoe scoren zij op telefonische bereikbaarheid?

Uit onderzoek blijkt dat huisartsen 's ochtends vroeg een stuk helderder zijn dan 's middags. Patiënten worden daarom aangeraden om 's ochtends naar de huisarts te gaan. Om een afspraak te maken bij een huisarts nemen klanten vaak telefonisch contact op. Maar hoe zit het met de telefonische bereikbaarheid van huisartsen? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

Op Telefoonboek.nl kunnen klanten beoordelingen achterlaten en ervaringen delen. Naast een beoordeling op prijs/kwaliteit verhouding en service, kunnen bezoekers ook aangeven in welke mate het bedrijf bereikbaar was. In de database van Telefoonboek staan ruim 11.000 huisartsen geregistreerd. In totaal zijn er 2.007 huisartsen beoordeeld op hun telefonische bereikbaarheid. Huisartsen worden in het bestand gemarkeerd als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan een oproep. Hierbij is er geen mogelijkheid om een bericht achter te laten. Dit was bij 176 huisartsen het geval, hetgeen neerkomt op 8,8% van de gevallen. Het grootste deel, 91,2% van de huisartsen krijgt weinig tot geen klachten.

Provincie

Uit onderzoek blijkt dat huisartsen in Drenthe het slechtst scoren op de telefonische bereikbaarheid. In deze provincie is 4,2% van de huisartsen niet goed bereikbaar. In Utrecht scoren huisartsen het beste op telefonische bereikbaarheid. In die provincie is slechts 0,8% van de huisartsen niet goed bereikbaar.

Conclusie

Naast telefonische bereikbaarheid kijkt Telefoonboek.nl regelmatig hoe bedrijven beoordeeld worden op andere onderdelen. Zo blijkt uit eerder onderzoek van Telefoonboek.nl dat websites van huisartsenpraktijken vaak niet beveiligd zijn. Uit het onderzoek bleek dat ruim 80% van de websites niet goed beveiligd is. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat minder dan 5% van de websites responsive is. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarmee de bezoeker de website bekijkt. Meer over dit onderzoek vindt u op deze pagina.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Drenthe: 4,2%
 2. Noord-Brabant: 2,6%
 3. Limburg: 2,3%
 4. Groningen: 2,2%
 5. Flevoland: 1,8%
 6. Overijssel: 1,8%
 7. Gelderland: 1,6%
 8. Zuid-Holland: 1,6%
 9. Friesland: 1,3%
 10. Noord-Holland: 1,2%
 11. Zeeland: 0,9%
 12. Utrecht: 0,8%

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!