Huisartsen ondanks hoge werkdruk telefonisch goed bereikbaarHuisartsen ondanks hoge werkdruk telefonisch goed bereikbaar

In de winter zijn er veel mensen met grieperige klachten. Ook dit jaar is het aantal mensen met griep opgelopen tot 51 op de 100.000 mensen. Eind december begon de griepepidemie in Nederland, dit is niet heel gek want dit gebeurt vrijwel elk jaar, blijkt uit gegevens van onderzoeksinstituut NIVEL. Veel mensen bezoeken de huisarts als zij griepachtige klachten hebben. De huisarts heeft het daardoor erg druk. Maar blijft de huisarts ondanks de drukte telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 10.737 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "huisarts". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit houdt in dat er op dat moment geen antwoord apparaat was. Dit was bij 176 huisartsen het geval, hetgeen neerkomt op 1,6% van de gevallen. Dat betekent dat 98,4% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van huisartsen per provincie, heeft Drenthe het hoogste percentage slecht bereikbare huisartsen. Daar is 4,4% van de huisartsen niet goed bereikbaar. Utrechtse huisartsen komen als beste uit het onderzoek: daar was slechts 0,9% van de bedrijven niet goed telefonisch bereikbaar.

Hoge werkdruk huisartsen

De afgelopen jaren werd er bekend gemaakt dat veel huisartsen onder een hoge werkdruk moeten presteren. Zo heeft een huisarts op dit moment bijna 2.170 patiënten onder zijn hoede. Dit zouden er over een paar jaar een stuk minder moeten zijn, de Landelijke Huisartsen Vereniging streeft naar 1.800 patiënten per huisarts. Ondanks de hoge werkdruk blijkt uit dit onderzoek dat de meeste huisarts(praktijk)en het erg goed doen wat betreft telefonische bereikbaarheid.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Drenthe: 4,4%

 2. Noord-Brabant: 2,6%

 3. Limburg: 2,3%

 4. Groningen: 2,3%

 5. Flevoland: 1,9%

 6. Zuid-Holland: 1,8%

 7. Overijssel: 1,8%

 8. Gelderland: 1,7%

 9. Friesland: 1,3%

 10. Noord-Holland: 1,2%

 11. Zeeland: 0,9%

 12. Utrecht: 0,8%

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek