Places logo
Menu

Huiberts en Steenvoorden zijn de meest voorkomende achternamen van Breezand

Huiberts en Steenvoorden zijn de meest voorkomende achternamen van Breezand

Het dorp Breezand is gelegen in de gemeente Hollands Kroon in de provincie Noord-Holland. Breezand is gelegen in de Anna Paulownapolder. De polder vormt een belangrijk tuinbouwgebied met onder andere bloembollenteelt. De polder is vernoemd naar Anna Paulowna, de grootvorstin van Rusland. Zij was als echtgenote van Koning Willem II van 1840 tot 1849 koningin der Nederlanden en groothertogin van Luxemburg. Namen geven vaak een belangrijk deel van het verleden weer omdat zij door de jaren heen nooit veranderen. Is dat ook het geval bij de achternamen van inwoners van Breezand? Places Nieuws heeft de 20 meest voorkomende achternamen op een rij gezet.

Herkomstnamen

De drie meest voorkomende achternamen in Breezand zijn Huiberts, Steenvoorden en Duineveld. Huiberts is volgens de Nederlandse Familienamenbank een patroniem. Dit betekent dat de naam verwijst naar de voornaam van iemands vader. Deze achternaam kan dus afstammen van iemand die ooit Huib of Huibert heeft geheten. Steenvoorden is een toponiem, dat betekent dat de naam aangeeft waar men vandaan kwam of welk gebied of landgoed men bezat of beheerde. Duineveld is een adresnaam en verwijst naar het adres waar iemand vandaan kwam. De naam Duineveld komt vooral veel voor aan de kust van Nederland en verwijst logischerwijs naar de duinlandschappen.

Opvallende achternamen

Er zijn een aantal opvallende achternamen die vaak voorkomen in Breezand. Berbee staat op de dertiende plaats en is een achternaam die volgens de Nederlandse Familienamenbank gevormd is door adaptatie. Vroeger vond de registratie van achternamen op gehoor plaats, een klerk of kerkelijke dienaar noteerde de naam in een schrift zoals hij een naam verstond. Buitenlandse namen werden hierdoor getransformeerd naar een Nederlandse vorm. Berbee komt naast Nederland veel voor in de Verenigde Staten. Naast Berbee is de naam Grieken ook een bijzonder achternaam die weinig voorkomt in Nederland. Het is niet bekend waar deze naam van afstamt.

Top 20 meest voorkomende achternamen Breezand

Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Huiberts
 2. Steenvoorden
 3. Duineveld
 4. Berg
 5. Grieken
 6. Pijnacker
 7. Graaf
 8. Weijers
 9. Drunen
 10. Hoogschagen
 11. Smit
 12. Vermaire
 13. Berbee
 14. Borst
 15. Dijk
 16. Dorrestijn
 17. Duin
 18. Graven
 19. Houdijk
 20. Janson

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!