Places logo
Menu

Hoofdkantoor Unilever waarschijnlijk naar Nederland

Hoofdkantoor Unilever waarschijnlijk naar Nederland

Unilever zal zijn nieuwe hoofdkantoor waarschijnlijk niet in het Verenigd Koninkrijk vestigen, maar in Nederland. Dit wordt verwacht door de Britse overheid, meldt de Financial Times.

Één bedrijf, twee hoofdkantoren

Op dit moment heeft Unilever twee verschillende hoofdkantoren: één in Rotterdam, en één in Londen. Het bedrijf heeft daardoor twee aparte jaarvergaderingen en is apart op de beurs genoteerd. Unilever heeft besloten om de bestuursstructuur te versimpelen na het afweren van de poging tot overname van Kraft Heinz. Een consequentie hiervan is het overstappen naar één hoofdkantoor.

Nederland en Verenigd Koninkrijk lobbyen om hoofdkantoor

Omdat het hoofdkantoor belangrijk is voor waar het bedrijf belasting afdraagt, hebben zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk veel moeite getoond om het hoofdkantoor in eigen land te behouden. Nu stelt een Britse overheidsfunctionaris echter dat de keuze voor Nederland "geen enorme verrassing" zou zijn. De Britten hopen wel op het behoud van onderdelen van het bedrijf. Unilever blijft, ongeacht van het nieuwe hoofdkantoor, op beide beurzen genoteerd.

Stellingname Unilever

Het Nederlandse was- en levensmiddelenconcern heeft aangegeven voor eind maart een keuze te willen maken omtrent het hoofdkantoor. In de tweede week van maart is de volgende bestuursvergadering. Verder geeft Unilever aan niet te willen reageren op de berichtgeving. Het bedrijf meldde eerder deze maand al dat het besluit "op korte termijn" zou komen.

Besluit eerder uitgesteld

Eigenlijk zou Unilever eind 2017 al een beslissing maken over de nieuwe locatie voor het hoofdkantoor. Paul Polman, directeur van Unilever, besloot toen echter om deze keuze uit te stellen. Als reden gaf hij de politieke onrust in Groot-Brittannië rond de Brexit aan. Meer bedrijven overwegen sinds de Brexit om het hoofdkantoor uit Londen te verplaatsen.

Afbeelding: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!