Hilversumse achternamen top 20 representatief voor hele bevolkingHilversumse achternamen top 20 representatief voor hele bevolking

Achternamen kunnen veel zeggen over een stad, maar soms is de stad zo uitermate Nederlands dat de achternamen allemaal uit de top 100 meest voorkomende achternamen van Nederland komen. Dit is dan ook het geval voor Hilversum, op basis van haar database stelde Telefoonboek.nl een top 20 van meest voorkomende achternamen op voor deze stad.

Één unieke achternaam

In de top 20 van Hilversum komt één naam niet voor in de top 100 van Nederland. Het gaat om de naam Kroon, deze naam werd gebruikt om aan te geven in welk huis men woonde. Het werd in middeleeuwse samenlevingen wel eens gebruikt als huis- en herbergnaam.

Geen familie

Dat deze namen veel voorkomen betekent niet dat veel van deze mensen ook familie zijn. Achternamen werden in de tijd dat ze vastgelegd werden, gekozen op basis van de plaats van het huis (bij de dijk), het beroep (de bakker) en plaats van herkomst (Vries komt over het algemeen uit Friesland). Door het hele land komen natuurlijk dijken, bakkers en afstammelingen van Friesland voor.

De top 20 meest voorkomende achternamen is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Bakker
 2. Dijk
 3. Vries
 4. Berg
 5. Jong
 6. Vos
 7. Boer
 8. Smit
 9. Brouwer
 10. Visser

Staat uw naam niet in de top 10? Wellicht wel in de top 10 - 20

 1. Meijer
 2. Bos
 3. Jansen
 4. Graaf
 5. Kok
 6. Linden
 7. Beek
 8. Kroon
 9. Veen
 10. Vliet

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek