Places logo
Menu

Het groene Nunspeet onder de loep: het landelijk beeld ook terug te vinden in achternamen

Het groene Nunspeet onder de loep: het landelijk beeld ook terug te vinden in achternamen

Nunspeet is een prachtige groene gemeente op de Veluwe in de Nederlandse provincie Gelderland. Nunspeet is van oudsher een agrarische gemeenschap en staat bekend om haar tuinen. De tuinen zijn een lust voor het oog en een paradijs voor mensen met groene vingers. In deze tuinen kun je de wisselwerking tussen bloemen en bijen bekijken. Heemtuin de Heimanshof is één van de oudste Heemtuinen van Nederland. Ook speelt kunst ook een belangrijke rol in Nunspeet. Kunstenaars komen al jaren de prachtige landelijke omgeving van het noordelijke Veluwe vastleggen. In het Noord-Veluws Museum in Nunspeet kun je schilderijen van kunstenaars bekijken tussen 1890 en 1950. Telefoonboek.nl ontdekte dat deze landelijke invloeden terug blijken te komen in de achternamen van de bewoners van Nunspeet.

Landelijke invloeden te herkennen in achternaam

Mulder is de meest voorkomende achternaam in Nunspeet. Mulder is van oorsprong een beroepsnaam voor een molenaar. Vervolgens staat Bouw op nummer twee als meest voorkomende naam in Nunspeet. Bouw komt ook van een beroepsnaam. Op nummer 3 volgt Brink, wat is afgeleid van een toponiem. Toponiemen geven aan waar iemand oorspronkelijk vandaan komt. Brink verwijst naar een grasplein in een dorp. In de top twintig meest voorkomende achternamen van Nunspeet vind je ook Berg, dit duidt op een heuvel of verheffing. Veen komt ook regelmatig voor, wat verwijst naar een grondsoort en de landelijke begroeiing van Veluwe tijdens de Middeleeuwen.

Twintig meest voorkomende achternamen

Ben je benieuwd naar de twintig meest voorkomende achternamen in Nunspeet? De top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Mulder
 2. Bouw
 3. Brink
 4. Polinder
 5. Berg
 6. Vis
 7. Hofman
 8. Kolk
 9. Vos
 10. Westerink
 11. Veen
 12. Bakker
 13. Rekers
 14. Engelen
 15. Bonestroo
 16. Schouten
 17. Smit
 18. Zwaan
 19. Olst
 20. Ruiter

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!