Places logo
Menu

Het gaat steeds beter met de Nederlandse arbeidsmarkt

Het gaat steeds beter met de Nederlandse arbeidsmarkt

De Nederlandse arbeidsmarkt is in het derde kwartaal van 2017 wederom aangetrokken. Het totaal aantal banen nam toe met 51.000 - een nieuw record.

Dit blijkt uit het Kwartaalbericht arbeidsmarkt van het Centraal Bureau voor de Statistieken (CBS). Naast een toename aan banen, is het met de werkloosheid ook positief gesteld: tegenover elke vacature stonden twee werklozen.

Het totaal aantal banen heeft in het derde kwartaal van 2017 een recordhoogte bereikt van 10,2 miljoen banen. Alle banen zij daarbij meegeteld: werknemers en zelfstandigen, voltijd en deeltijd. Het aantal banen van werknemers is met een aantal van 49.000 momenteel ook hoger dan ooit tevoren.

Vacatures

Het aantal vacatures is ook toegenomen. Deze toename is echter wel kleiner dan in de vorige twee kwartalen. Er stonden aan het einde van september ongeveer 213.000 vacatures open, eind juni 2013 waren dit er 91.000. Het aantal vacatures in 2013 was de laagste stand sinds het begin van de crisis, zo meldt het CBS.

Vaste baan

Ten opzichte van het derde kwartaal van 2016, is het aantal werkenden met een vaste baan toegenomen met 177.000. Het aantal werknemers met een vast dienstverband nam toe met 57.000, dat is de grootste stijging sinds 2009. Bij werknemers met een vast dienstverband ging het vooral om voltijders.

Het aantal flexwerkers nam toe met 98.000, het aantal ZZP"ers met 27.000.

Werkloosheid

De werkloosheid is in het derde kwartaal gedaald naar 428.000 personen, 25.000 minder dan in het vorige kwartaal. Toen was 4,7 procent van de totale beroepsbevolking werkloos.

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!