Places logo
Menu

Hendriks is de meest voorkomende achternaam in het Brabantse Overloon

Hendriks is de meest voorkomende achternaam in het Brabantse Overloon

Het Brabantse Overloon is een klein maar fijn dorp omringd door bossen. Voor een dorp met zo'n 4.000 inwoners heeft het veel te bieden. Er zijn bezienswaardigheden voor jong en oud. ZooParc Overloon en Oorlogsmuseum Overloon zijn de trekpleisters van het dorp. Mede hierdoor heeft het dorp een toeristisch karakter gekregen. Telefoonboek.nl zocht uit welke achternamen er onder de inwoners van Overloon het meeste voorkomen en zette deze voor jou op een rijtje. Benieuwd of jouw achternaam er tussen staat? Lees dan snel verder.

Veel patroniemen als achternaam in Overloon

In de top 20 meest voorkomende achternamen van Overloon komen opvallend vaak patroniemen voor. Een patroniem is een naam die aangeeft hoe de vader van de desbetreffende naamdrager heet. De reden dat er veel patroniemen in de top 20 te vinden zijn, is dat in het Zuiden van Nederland het vroeger gebruikelijk was om een patroniem als achternaam te gebruiken. Lees snel verder om te zien welke patroniemen er in de top 20 staan.

Hendriks meest voorkomende achternaam

In het Brabantse Overloon is Hendriks de meest voorkomende achternaam. Waar komt deze achternaam vandaan? Ook deze achternaam is een patroniem. Het is een patroniem van de voornaam Hendrik en betekend 'zoon van Hendrik'. Voor deze achternaam zijn een hoop gelijkaardige achternamen: Hendricks, Hendrikse, Henndriks, Hendrikks, en Hendrieks. De naam Hendriks is niet alleen in Overloon een veel voorkomende achternaam, maar in heel Nederland.

De meest voorkomende achternamen op een rij

Wil je graag weten of jouw achternaam in de top 20 van meest voorkomende achternamen in Overloon staat? Of ben jij benieuwd welke andere patroniemen er naast Hendriks in het rijtje staan? Bekijk dan snel de top 20 hieronder. De top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Hendriks
 2. Arts
 3. Peeters
 4. Janssen
 5. Kuenen
 6. Cornelissen
 7. Vloet
 8. Willems
 9. Jacobs
 10. Vogelsangs
 11. Beurskens
 12. Heldens
 13. Hofmans
 14. Huysmans
 15. Linders
 16. Verhoeven
 17. Bloemen
 18. Bruijn
 19. Goemans
 20. Gubbels

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!