Places logo
Menu

HEMA opent in Dubai eerste drie winkels buiten Europa

HEMA opent in Dubai eerste drie winkels buiten Europa

Dubai mag later dit jaar genieten van drie HEMA-filialen; de allereerste HEMA-winkels buiten Europa. Dubai is de eerste in een selectie van landen in het Midden-Oosten waar HEMA de komende jaren wil uitbreiden.

Een gat in de markt

"Het winkellandschap van Dubai kent vooral veel luxe winkels, terwijl de lokale bevolking - die vooral bestaat uit gezinnen - juist veel behoefte heeft aan winkels met betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten", zo meldt HEMA. Dit zag de Nederlandse winkelketen als een gat in de markt.

Daarnaast meldt de directeur van de corporatie dat zij voor Dubai hebben gekozen vanwege de interessante ligging tussen Europa en Azië. In de komende vijf jaar heeft HEMA tevens laten weten dat zij ook naar andere landen in het Midden-Oosten wil uitbreiden.

Aangezien HEMA ook rekening houdt met de kansen die de geografische ligging van winkelbestemmingen bieden, is mogelijk te verwachten dat de Nederlandse winkel grotere plannen heeft. Wie weet kan de hele wereld in de toekomst genieten van HEMA-rookworsten.

Apparel Group

Het assortiment, de inrichting en uitstraling van de HEMA-winkels in Dubai worden zelf door het Nederlandse bedrijf geregeld. De Arabische corporatie de Apparel Group, die wereldwijd 1.750 winkel exploiteert voor bijvoorbeeld Calvin Klein en Tommy Hilfiger, zal ook de exploitatie en personeelswerving regelen voor HEMA in Dubai.

Momenteel heeft HEMA meer dan 700 winkels in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Engeland.


Foto: HEMA

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!