HEMA opent in Dubai eerste drie winkels buiten EuropaHEMA opent in Dubai eerste drie winkels buiten Europa

Dubai mag later dit jaar genieten van drie HEMA-filialen; de allereerste HEMA-winkels buiten Europa. Dubai is de eerste in een selectie van landen in het Midden-Oosten waar HEMA de komende jaren wil uitbreiden.

Een gat in de markt

"Het winkellandschap van Dubai kent vooral veel luxe winkels, terwijl de lokale bevolking - die vooral bestaat uit gezinnen - juist veel behoefte heeft aan winkels met betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten", zo meldt HEMA. Dit zag de Nederlandse winkelketen als een gat in de markt.

Daarnaast meldt de directeur van de corporatie dat zij voor Dubai hebben gekozen vanwege de interessante ligging tussen Europa en Azië. In de komende vijf jaar heeft HEMA tevens laten weten dat zij ook naar andere landen in het Midden-Oosten wil uitbreiden.

Aangezien HEMA ook rekening houdt met de kansen die de geografische ligging van winkelbestemmingen bieden, is mogelijk te verwachten dat de Nederlandse winkel grotere plannen heeft. Wie weet kan de hele wereld in de toekomst genieten van HEMA-rookworsten.

Apparel Group

Het assortiment, de inrichting en uitstraling van de HEMA-winkels in Dubai worden zelf door het Nederlandse bedrijf geregeld. De Arabische corporatie de Apparel Group, die wereldwijd 1.750 winkel exploiteert voor bijvoorbeeld Calvin Klein en Tommy Hilfiger, zal ook de exploitatie en personeelswerving regelen voor HEMA in Dubai.

Momenteel heeft HEMA meer dan 700 winkels in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Engeland.


Foto: HEMA


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek