Places logo
Menu

Haantjesgedrag in Barendrecht: dit zijn de 20 meest voorkomende achternamen

Haantjesgedrag in Barendrecht: dit zijn de 20 meest voorkomende achternamen

Barendrecht is een gemeente gelegen in de provincie Zuid-Holland en telt bijna 50.000 inwoners. De gemeente is onderdeel van de stadsregio Rotterdam. Van oorsprong ligt Barendrecht in een regio die vaak met dijkdoorbraken te maken hadden. Daarnaast bestaat de gemeente uit een samenvoeging van Oost- en West-Barendrecht. Na de Franse tijd werd de gemeente gesplitst en pas in 1800 werden de delen weer samengevoegd. Zien we deze roerige historie ook terug in de lijst van meest voorkomende achternamen? Places.nl zocht het voor u uit.

Veel adres- en beroepsnamen in Barendrecht

Over de top 20 meest voorkomende achternamen in Barendrecht kan geconcludeerd worden dat er met name adresnamen en beroepsnamen voorkomen. Beroepsnamen verwijzen naar een beroep dat werd uitgeoefend, zoals Visser (plek 3), Boer (plek 4) en Koster (plek 18). Adresnamen verwijzen naar de vroegere locatie waar iemand woonde, zoals Berg (plek 2), Kraaijeveld (plek 5) en Dijk (plek 10).

Enkele metaforen

Daarnaast zien we ook de achternaam Vos (plek 6) in de lijst. Dit is een naam die kan verwijzen naar een huis genaamd De Vos, maar kan ook een bijnaam zijn voor iemand die zo sluw was als een vos, of een jager. Op plek 9 vinden we de achternaam Haan. Ook dit kan duiden op een herberg met als naam De Haan, maar kan ook de bijnaam zijn voor iemand die kippenboer was. Ook kan het verwijzen naar iemand die haantjes gedrag vertoonde.

Enkele achternamen kunnen gekoppeld worden aan de historie van Barendrecht, zoals Dijk, omdat er bij deze gemeenten dijken zijn gebouwd en Boer, vanwege de landbouw in de regio.

Top 20 meest voorkomende achternamen Barendrecht

Bent u inwoner van Barendrecht en benieuwd of uw naam in de lijst voorkomt? Lees dan snel onze top 20. De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

De betekenissen van de achternamen zijn afkomstig uit de CBG Familienamenbank.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!