Groot contrast tussen goed beoordeelde campings en verloederde vakantieparkenCampings

In 2018 is een actieplan opgesteld om de verloedering van vakantieparken in Nederland aan te pakken. Nederlanders vliegen steeds vaker in de zomer naar een zonnig land en gaan minder vaak in eigen land op vakantie. Tenzij de Nederlandse camping voldoet aan bepaalde luxe. Vooral op kleine vakantieparken verblijven minder vaak toeristen en steeds vaker mensen die geen geld hebben voor een gewoon huis. In Brabant heeft dit geleid tot een verloedering van één op de drie vakantieparken. Telefoonboek.nl heeft de campings in Nederland eens onder de loep genomen om te kijken hoe deze door bezoekers beoordeeld worden.

Onderzoek

Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers naast het vinden van bedrijfsinformatie een beoordeling kunnen achterlaten. In totaal zijn er 257 beoordelingen gegeven voor campings in Nederland. Deze beoordelingen kunnen zowel voldoende (cijfer van 6 of hoger) als onvoldoende (lager dan een 6) zijn. In totaal zijn er 167 voldoendes gegeven. Dit betekent dat het merendeel van de bezoekers positief was over de campings. Er zijn 88 onvoldoendes gegeven. Gemiddeld scoren campings een 6,9.

Positieve opmerkingen

Bezoekers die tevreden waren over de camping die zij bezochten waarderen het als de camping goed verzorgd is. Bezoekers vinden het belangrijk dat het sanitair schoon is en dat het park kindvriendelijk is. Een gezellige sfeer op de camping wordt ook gewaardeerd. Verder vinden bezoekers het belangrijk als er veel parkeerplekken zijn en als de camping een mooie ligging heeft. Tot slot waarderen bezoekers het als hun huisdieren ook welkom zijn.

"Hele gezellige camping, er is genoeg te doen voor de kinderen en toch lekker rustig en een mooi natuurbad erbij." - positieve beoordeling op Telefoonboek.nl.

Negatieve beoordelingen

Helaas zijn er ook bezoekers die een negatieve ervaring hebben gehad op een camping. Sommige bezoekers vonden de campingeigenaren onbetrouwbaar. Soms was men ontevreden over de hygiëne op de camping. Een slecht onderhouden camping of slechte bereikbaarheid waren ook redenen voor kritiek. Ook merkten sommige bezoekers op dat de camping bewoond werd door criminelen.

"Dit is geen camping, hier wonen mensen die aan de onderkant van de maatschappij leven, Is niet erg, maar kamperen kan je er niet." - negatieve beoordeling op Telefoonboek.nl.

Ondanks de verloedering van een aantal vakantieparken worden de meeste campings in Nederland gelukkig met een voldoende beoordeeld. Vakantieparken die meer bezoekers willen trekken zouden zich moeten aanpassen aan de wensen van tegenwoordig. Een warme zomer zou daarnaast ook helpen om meer bezoekers te trekken. Dit zorgde ook in 2018 voor een toename aan bezoekers. In de eerste helft van 2018 ontvingen campings bijna 1,6 miljoen gasten, dit is een groei van 7,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Toen namen de bezoekersaantallen bijna altijd af.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek