Places logo
Menu

Groningse motorsport specialisten telefonisch het slechtst bereikbaar

Groningse motorsport specialisten telefonisch het slechtst bereikbaar

Het laatste weekend van juni is het weer zover, dan is de jaarlijkse motorrace Dutch TT Assen op het Circuit van Drenthe. Alle Grand Prix Klassen komen op de race aan bod. Voorafgaand aan de Dutch TT vinden trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities plaats. Vier dagen voor de wedstrijd zijn er in Assen ook allerlei muziekevenementen, kermis en ander vermaak. In het kader van motorraces heeft Telefoonboek.nl uitgezocht in hoeverre bedrijven in de motorracebranche telefonisch bereikbaar zijn.

Onderzoek
In de database van Telefoonboek.nl staan 2.153 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "motor". Binnen deze categorie vallen onder andere winkels met motoronderdelen en motorservice-bedrijven. Deze bedrijven worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Hierbij is er geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 81 bedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 3,8% van de gevallen. Maar liefst 96,2% van de organisaties krijgt weinig tot geen klachten.

Provincies
Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven in de provincies Groningen en Drenthe het slechtst scoren op telefonische bereikbaarheid. In Groningen is 8,8% van de bedrijven in de categorie "motor" niet goed bereikbaar en in Drenthe geldt dat voor 7,7%. De provincie Overijssel heeft het laagste percentage slecht bereikbare bedrijven, daar was slechts 2,7% telefonisch niet goed bereikbaar. Het is niet duidelijk waar deze verschillen aan liggen. Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice adviseert bedrijven telefonisch bereikbaar te zijn: "telefonische bereikbaarheid is van groot belang om het contact met klanten te onderhouden. Hoewel de meeste bedrijven in dit onderzoek goed scoren is er altijd ruimte voor verbetering."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Groningen: 8,8%
 2. Drenthe: 7,7%
 3. Limburg: 6,3%
 4. Noord-Brabant: 5,3%
 5. Gelderland: 4,8%
 6. Noord-Holland: 4,3%
 7. Zuid-Holland: 3,9%
 8. Flevoland: 3,6%
 9. Zeeland: 3,6%
 10. Utrecht: 3,3%
 11. Friesland: 2,9%
 12. Overijssel: 2,7%

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!