Groeiverwachting economie volgens CPB 3,1 procentGroeiverwachting economie volgens CPB 3,1 procent

Volgens het Centraal Planbureau (CPB) blijft de Nederlandse economie in 2018 groeien. Dat blijkt uit de kortetermijnraming van het bureau van december 2017.

Economische groei

Zo zet de economische groei volgend jaar door met meer dan 3 procent. Dat is een bijzonder cijfer, want volgens het CPB is een dergelijk percentage niet meer voorgekomen in de afgelopen tien jaar.

Deze groei is deels te danken aan het beleid dat door de overheid wordt gevoerd en ervoor zorgt dat er meer geld wordt besteed aan zaken als defensie, onderwijs en zorguitgaven. Door de groei van de economie, zal ook de werkloosheid verder dalen. De werkgelegenheid stijgt maar liefst met 2 procent waardoor de werkloosheid zal dalen tot 3,9 procent. Ook dit is een percentage dat de afgelopen tien jaar niet meer is voorgekomen.

Meer loon door krappe arbeidsmarkt

Dat het goed gaat met de economie en er sprake is van lage werkloosheid, merken bedrijven ook. Om meer personeel aan te trekken of te behouden zijn zij namelijk bereid om meer loon te betalen. Het CPB verwacht dan ook dat de lonen in 2018 zullen stijgen en de koopkracht hierdoor zal toenemen.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek