Goed nieuws voor veel werknemers: grootste stijging in cao-lonen sinds 2009Stijging cao-lonen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat vandaag weten dat de cao-lonen in 2018 zijn gestegen met 2,1 procent. Dit vormt de grootste stijging na 2009, wat het eerste volle crisisjaar was. De economie stijgt al een tijdje, maar hogere lonen bleven tot nu toe achter. Vakbonden en Premier Rutte vonden dat de lonen al langer omhoog moesten, deze stijging lijkt nu eindelijk ingezet.

Cao-loon

Werknemers die onder een cao vallen kregen er in 2018 gemiddeld 2,1 procent bij. Ongeveer 80 procent van de werknemers valt onder een cao. Hierin zijn de arbeidsvoorwaarden van een grote groep werknemers geregeld. Sinds de economische crisis in 2009 was er weinig groei in de lonen, werknemers kregen er steeds maar een klein beetje bij. De prijzen voor diensten en goederen stegen zelfs harder dan de cao-lonen.

Stijging

Salarisverwerker Raet voorspelt dat werknemers dit jaar meer nettoloon gaan over houden dan het jaar ervoor. Werknemers die onder de cao in de metaalsector vallen, kunnen rekenen op een loongroei van ongeveer 2,5 procent. Dat komt neer op gemiddeld 50 euro per maand. Werknemers met een modaal inkomen zonder cao gaan er nog meer op vooruit: zij krijgen er maandelijks ongeveer 59 euro netto bij.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek