Een blik op de inwoners van oude stad Oldenzaal: wat zijn de meest voorkomende achternamen?Meest voorkomende achternamen Oldenzaal

Telefoonboek.nl kijkt regelmatig in haar database om de veel voorkomende achternamen van een plaats te achterhalen. Vandaag wordt er gekeken naar de meest voorkomende achternamen in Oldenzaal, een stad in de gemeente Twente gelegen aan de Duitse grens. De invloed van de rooms-katholieke kerk is altijd groot geweest in Oldenzaal, de meerderheid van de bevolking is daardoor katholiek. Is deze katholieke invloed terug te zien in de achternamen van inwoners van Oldenzaal? Telefoonboek.nl heeft de 20 meest voorkomende achternamen in Oldenzaal voor u op een rij gezet.

Top drie meest voorkomende achternamen

De meest voorkomende achternamen in Oldenzaal volgens de gegevens op Telefoonboek.nl zijn: Nijhuis, Kamphuis en Loohuis. Wat direct opvalt is dat alle drie de achternamen eindigen op -huis. Volgens de Nederlandse Familienamenbank zijn deze namen afgeleid van een adresnaam. Dit houdt in dat deze namen verwijzen naar een plek waar men vandaan kwam, een gebied dat men beheerde of de naam is mogelijk afgeleid van een aardrijkskundige naam. De drie bovengenoemde namen komen naast Oldenzaal ook veel voor in Enschede en Hengelo.

Bijzondere achternaam

In de top tien van meest voorkomende achternamen in Oldenzaal staat de bijzondere achternaam Christenhusz. Het is niet bekend waar deze achternaam precies vandaan komt. Het is wel duidelijk dat deze naam nergens in Nederland zo vaak voorkomt als in Oldenzaal. Wilt u weten of uw naam vaak voorkomt in Oldenzaal? Bekijk dan de top tien.

Top tien meest voorkomende achternamen Oldenzaal

 1. Nijhuis
 2. Kamphuis
 3. Loohuis
 4. Mulder
 5. Benthem
 6. Christenhusz
 7. Nijland
 8. Scholten
 9. Veldhuis
 10. Koop

  Staat uw naam niet in de top tien? Wellicht vindt u hem in de top 20.
 11. Kroeze
 12. Mensink
 13. Hesselink
 14. Lansink
 15. Spit
 16. Agterbos
 17. Brookhuis
 18. Jansen
 19. Leussink
 20. Olde keizer

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek