Places logo
Menu

Duurzaam beleggen levert beter financieel resultaat voor investeerders

Duurzaam beleggen levert beter financieel resultaat voor investeerders

Nederlandse particuliere beleggers hechten steeds meer waarde aan duurzaam beleggen. Naast het feit dat duurzaam beleggen een gewetenskwestie is, denkt de meerderheid van de beleggers ook meer rendement te behalen. Dit blijkt uit het onderzoek van het Britse beleggingsfonds Schroders onder 22.000 beleggers in 30 landen. Wereldwijd lijkt het besef dat duurzaam beleggen belangrijk is en daarnaast ook betere resultaten zal leveren dus toe te nemen.

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen betekent investeren in duurzame fondsen van bedrijven die zich inspannen voor een schone toekomst. Dit kunnen bedrijven zijn die hoog scoren op het gebied van milieu, sociale vraagstukken of de manier waarop een onderneming wordt geleidt. Deze bedrijven zullen waarschijnlijk rendabeler zijn omdat ze zich proactief voorbereiden op veranderingen in het milieu en de maatschappij. In de afgelopen tien jaar is de interesse in duurzaam beleggen enorm gegroeid. Van de Nederlandse ondervraagden meldt 72% dat het voor hen belangrijker is geworden dan vijf jaar geleden.

Duurzaam rendement

De trend is begonnen bij institutionele beleggers en wordt nu ook langzaam omarmd door particulieren. Wereldwijd zijn 52% van de beleggers ervan overtuigd beter financieel resultaat te behalen door duurzaam beleggen. Onderzoek van o.a. Morningstar, Warwick Business School en Morgan Stanley bevestigd ook dat duurzame fondsen beter kunnen presteren dan traditionele fondsen. Ze onderzochten de relatie tussen rendement van aandelen, bedrijfsprestaties en Environmental, Social and Governance factoren.

Stimulatie vanuit de overheid

Bovendien stimuleert de Nederlandse overheid in 2018 het beleggen in selectie fondsen die goed zijn voor het milieu. Zo betaal je geen vermogensbelasting over een deel van jouw geld. Particuliere beleggers beseffen steeds meer dat het verstandig is om hun geld in bedrijven te steken die duurzaam ondernemen. Niet alleen vanuit het maatschappelijk verantwoorde standpunt, maar ook omdat deze bedrijven op lange termijn betere vooruitzichten hebben. En dat is zeker goed nieuws voor de portemonnee van de belegger!

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!